Tegneserier på Internettet

Internet er fyldt med tegneserier for enhver smag.

De fleste har en eller flere yndlingstegneserier, men de danske aviser bringer ikke altid de nyeste striber, og det er heller ikke altid at favorit-tegneserien findes i avisen. I stedet kan man finde den daglige stribe på Internettet, hvor stadig flere tegneserier får deres egen hjemmeside eller bringes i elektroniske aviser.


United Media


Et af de steder, hvor man kan finde mange forskellige kendte og mindre kendte tegneserier er på adressen www.unitedmedia.com/comics. Her kan man blandt andet finde den daglige stribe fra "Dilbert" og "Radiserne".


Den populære Dilbert, der altid er fyldt med rammende kommentarer til den noget bizarre konstruktion, der kendes som vor tids erhvervsliv og virksomhedsledelse og de endnu mere bizarre sociale konstruktioner, der gør det ud for kollegaer, finder man på adressen www.dilbert.com.


I The Dilbert Zone kan man læse dagens Dilbert, gennemsøge arkivet for tidligere Dilbert-striber, købe ind i Dilberts Computershop, der bestyres af Dogbert og bevæge sig ind i Catberts Anti Career Zone. Her kan man også læse Dilberts finansielle sider med gode råd for dagens køb og salg af værdipapirer og sende et e-mail til Scott Adams med en god historie.


Siden er overdådig og underholdende og absolut en af de tegneseriesider, som man ikke skal snyde sig selv for at se.


Radisernes hjemmeside på www.unitedmedia/comics/peanuts er flot og underholdende. Her kan man ud over at læse dagens stribe også nyde tidligere striber, læse om manden bag, Charles Schulz, og seriens historie.


Doonesbury


Doonesbury Electronic Town Hall finder man på adressen www.doonesbury.com. Siden er veludbygget, men under ombygning så nogle af tingene fungerer ikke i øjeblikket. Gennem siden kan man klikke sig videre til en lang række forskellige aviser der bringer dagens Doonesbury på nettet.


Bill Watterson stoppede med at lave nye striber til sin populære serie Steen & Stoffer med udgangen af 1995 efter at have tegnet og fortalt i 11 år. Steen & Stoffer har dog stadig sin egen side på Internettet på adressen http://www.calvinandhobbes.com hvor man kan genlæse Steen & Stoffer, læse historien bag personerne og artikler om Steen & Stoffer.


Danske tegneserielinks


Der er knap så mange danske tegneserie-hjemmesider, men mange af dem er bestemt et besøg værd. De tager tegneserier meget seriøst og byder på en lang række forskellige muligheder for at følge med i tegneseriernes verden.


En af de store, gamle danske tegneserier er Rasmus Klump, og med genudgivelserne er der skabt fornyet interesse om serien. Den Helt Uofficielle Rasmus Klump Fanside finder man på adressen home1.stofanet.dk/jake/. Siden er lavet af Jakob Krarup som en hyldest til Carla og Vilhelm Hansen der skabte Rasmus Klump. Her kan man læse om folkene bag Rasmus Klump og seriens personer, deltage i Klump quizzer og finde links til andre relevante klump-sider.


Køb tegneserier over nettet


Flere af de danske butikker som sælger tegneserier kan man finde på Internettet, hvor man blandt andet kan bestille tegneserier, og i mange tilfælde også læse artikler og anmeldelser af tegneserier.


Fantask, der fysisk befinder sig i Sankt Peder Stræde i København, kan man finde på nettet på adressen www.fantask.dk . Her kan man blandt meget andet læse Fantask-Avisen On-line.


Flere andre tegneserie-butikker har slået sig ned med en forretning på nettet. En af dem er Komics på adressen www.komics.dk Her kan man bestille alt hvad en inkarneret tegneseriefans hjerte måtte begære og mere til. Man kan købe danske og udenlandske tegneserier, Magic Kort, plakater, T-shirts og meget mere.


Udstillinger


Det Kulørte Bibliotek som fysisk befinder sig på Københavns Hovedbibliotek, kan man også finde på nettet på adressen www.kkb.bib.dk/hb/kul/c/rammer.htm. Her kan man læse om tidligere, nuværende og fremtidige udstillinger og få et indblik i bibliotekets kontaktmappe, hvor tegnere og forfattere kan lægge smagsprøver på deres arbejde.


Tegneseriemuseet, som fysisk befinder sig i Gørlev, har også slået dørene op for besøgende i cyberspace på adressen www.kulturnetvestsj.dk/tegneseriemuseet.dk/. Her kan de seriøse tegneserieinteresserede følge med i den danske tegneserietradition.


På Tegneseriemuseets side kan man læse om museets udstillinger, kigge i dets arkiv, møde manden bag museet, Anders Hjorth-Jørgensen, læse om dansk tegneserietradition, tegneseriepriser og deres heldige modtagere, om Kulturministeriets Tegneseriefond og om hvordan man søger penge der, og hvem der tidligere har modtaget støtte.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Targit A/S
    Udvikling og salg af software til business intelligence.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere