Norsk forhandler vil indtage Danmark

Den norske forhandlerkæde Komplett har netop leveret et pænt regnskab for årets andet kvartal. Komplett er nu tilstede i otte lande, men direktøren er ærgerlig over, at Danmark endnu ikke er med på listen.

Forhandlerkæden Komplett havde en lille fremgang i den samlede omsætning i 2006 i forhold til 2005 på godt en halv million kroner. Til gengæld steg virksomhedens fortjeneste med 51 procent før skat.

»Vi har arbejdet hårdt på at få bedre priser hos producenterne, og de har virket. Desuden er vores direkte salg til forbrugerne steget godt,« fortæller Eric Sandtrø, derer administrerende direktør hos Komplett.

Salget til private er gået godt og især salget af LCD-skærme eksploderet. Noget direktøren alene giver VM æren for.

»Det er en god undskyldning at give konen, når fjernsynet skal skiftes ud,« forklarer han og nævner, at det var det, han selv gjorde.

Kompletts salg til forhandlerne er til gengæld gået lidt tilbage, årsagen er ifølge Sandtrø manglende produktnyheder.

»Vi sælger meget forbrugerelektronik til private, og her er der mange produktnyheder. Forhandlersalget består i højere grad af komponenter, og her har der ikke været de store nyheder i markedet i det sidste kvartal,« siger han.

Komplett er i dag tilstede i otte europæiske lande, men forhandlerkæden mangler endnu at indtage Danmark.

»Hvis det var alene op til mig, var vi gået ind i går. Men vi kommer helt sikkert til Danmark,« fastslår Eric Sandtrø.

Han vil dog ikke sætte en dato på endnu. Eric Sandtrø er fuld af beundring for det danske marked, som han betragter som et ekstremt hårdt marked.

»Jeg ser danskerne som virkelig dygtige handelsfolk, og vi følger nøje situationen i Danmark. Men jeg tror vi kan klare os i Danmark alene på grund af vores størrelse,« forklarer han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere