SkandiaBanken og PBS i strid om digital signatur

PBS har forhindret at SkandiaBanken som planlagt kunne gå i luften med digital signatur i denne uge.

Som det første pengeinstitut har SkandiaBanken besluttet at bryde bankernes blokade og indføre den officielle digitale signatur fra TDC. Premieren skulle stå i denne uge - men debuten blev bremset i sidste øjeblik af PBS, som mener at SkandiaBanken krænker selskabets rettigheder, skriver Berlingske Tidende.

I en besked til kunderne fortæller SkandiaBanken, at man er tvunget til at udsætte brugen af den digitale signatur. SkandiaBanken er ligesom alle danske pengeinstitutter medejer af PBS, som mener at bankens løsning bruger en PBS-ejet komponent kaldet eTicket.

»Det er korrekt, at vi har været nødsaget til at udsætte vores løsning på grund af PBS. Vi er lidt kede af, at vores kunder og SkandiaBanken er blevet gidsel i et politisk slagsmål om, hvem der skal levere digital signatur til danskerne,« siger adm. direktør Henrik Vad fra SkandiaBanken til Berlingske Tidende.

Han mener ikke, at banken krænker PBS' rettigheder, og henviser til, at Bankernes EDB Central, som har udviklet løsningen, heller ikke kender noget til det.

PBS fastholder at SkandiaBanken bruger en komponent, som betalingsselskabet har rettighederne til, men afviser at der er tale om et politisk slagsmål.

»Set fra min side er det her ikke et politisk spil. PBS har nogle rettigheder, og dem vil vi sikre mod misbrug. Vi er selvfølgelig nødt til at have nogle aftaler med dem, der bruger dem,« siger PBS-direktør Johnny Bennedsen til avisen.




IT-JOB

Octocube Games ApS

Online Programmer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Manager

FlexDanmark

FlexDanmark Direktør

Netcompany A/S

Test Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere