Ny PS3 Slim uden Linux

Den nye slanke PS3 Slim mangler muligheden for at installere et alternativt styresystem som Linux. PS3 bliver ellers brugt i flere store regneclustre, men det er slut med den nye model.

I sidste måned lykkes det for forskere hos det tekniske universitet i schweiziske Lausanne (EPFL) at knække en 112-bit krypterings-algoritme baseret på såkaldte elliptiske kurver. For at gennemføre de nødvendige beregninger har forskerne installeret et cluster med 200 PlayStation 3-konsoller, som så har regnet løs i et halvt års tid for at knæppe krypteringen.

Sonys spilkonsol indeholder en meget kraftig Cell-processor fra IBM, som kan anvendes til meget andet end spil – og rundt omkring i verden er der installeret talrige PS3-clustre, som bruges til forskning i alt fra nye materialer til medicin.

Nu skulle man tro, at Sony ville være begejstret for dette. Dels er det gratis reklame for konsollen, og dels tjener selskabet jo penge på hver solgt konsol. Men i den nye PS3 Slim har Sony fjernet muligheden for, at konsollen kan bruges i denne form for clustre.

Det er nemlig ikke længere muligt at installere et alternativt styresystem på konsollen. I den gamle version af konsollen er der mulighed for at partionere harddisken og installere en Linux-variant til PowerPC som YellowDog eller Ubuntu.

Men denne version mangler i PS3 Slim, som ellers er meget velegnet til cluster-brug med sit lave strømforbrug og det kompakte design.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere