Science fiction på Internettet

Året er 1998, stedet er et ukendt univers - Internet.

Science fiction film, bøger, tv-serier og spil præger underholdningen i disse år, og verden omkring os begynder at ligne science fiction stadig mere, efterhånden som vi omgiver os med stadig flere og mere avancerede maskiner, får indopereret chips, udstyres med elektroniske arme og forbedrer vores krop og sjæl på mangfoldig vis. Science fiction er blevet den genre, hvor vi kan afprøve vores forestillinger om den nærmeste fremtid.


Interessen for science fiction er også stor på Internettet, hvis man skal tro et af succeskriterierne på Internettet, antallet af resultater et givent opslag kan frembringe. På søgemaskinen AltaVista giver en søgning på "science fiction" 26.439.276 matches.


Internettet bugner af spændende science fiction sider lige fra de officielle sider fra diverse bogforlag, filmselskaber og forfattere til science fiction e-zines, fansider og fanklubber. Der findes mange flotte science fiction sider på Internettet, men de er også grafisk set meget tunge. Så det må anbefales at man finder sig en hurtig forbindelse og væbner sig med lidt tålmodighed, inden man tager den store science fiction-rundtur på Nettet.


Arthur C. Clarke


En af de store science fiction forfattere, der har været med meget længe og skrevet utallige science fiction klassikere, er Arthur C. Clarke. Han er manden, der blandt meget andet har skrevet "2001 A Space Odyssey" og "Rama". Forlaget Random House har lavet en hjemmeside for Arthur C. Clarke, og har lagt informationer om forfatteren og hans forfatterskab ud på Internettet, og suppleret med en række relevante links. Her er det også muligt at tale (eller rettere skrive) med computeren Hal ude på Nettet. Fra Random Houses Arthur C. Clarke hjemmeside på adressen www.randomhouse.com/delrey/ext/3001.html kan man skrive beskeder til Hal, der så svarer på sin kendte facon. Det er en oplevelse, som man ikke skal snyde sig selv for.


Star Wars


George Lukas er med sin Star Wars trilogi en anden af de helt store i science fiction kredse, og fascinationen af de tre første film er endnu ikke aftaget. På AltaVista giver en søgning på Star Wars 8.011.592 matches. Så det er lidt af et arbejde at finde de relevante og interessante sider.
Blandt de bedste sider er den officielle Star Wars side www.starwars.com. Det er en flot side med en masse billeder, og propfyldt med oplysninger der interesserer enhver Star Wars fan. Der er bl.a. åbnet Mos Espa Marketplace, hvor man kan læse artikler, interviews, uddrag af bøger og anden information relateret til Star Wars. Med tiden vil det også være muligt at abonnere på et elektronisk nyhedsbrev, hvor man vil kunne læse nyheder om Star Wars. George Lukas er i gang med nye Star Wars film, og arbejdet med dem kan man også følge på web-siden.


Sandheden er et sted derude


Når man snakker om science fiction kan man ikke komme uden om X-files, tv-serien med Mulder og Scully, der nu også er blevet til en film. TV-serien har sin egen officielle side på adressen www.thex-files.com fyldt med nyheder, en episode-guide, fan-forum og arkiv. Man kan også læse om de medvirkendes øvrige bedrifter uden for X-files. Endelig kan man spille the X-files game på adressen www.thex-files.com/intrxfg.htm. I spillet træder man i X-files' egen verden. Som Field Agent Craig Willmore skal man assistere Mulder og Scully i deres efterforskning af en sag. Prøv det!


Filmen X-files The Movie har også sin egen officielle side på adressen www4.xfilesmovie.com. Flot er den, men måske ikke særlig interessant. Alligevel er den et besøg værd for enhver inkarneret X-files fan.


Star Trek


Star Trek er både en tv-serie og flere film, og endnu en film er på vej. Er man Star Trek fan er Star Trek: Continuum på adressen www.startrek.com stedet. Star Trek: Continuum er fyldt med informationer om de forskellige Star Trek tv-afsnit, og er man nytilkommen Star Trek fan, kan man læse "About Star Trek" og få informationer om både tv-serien og filmene. Man kan også finde artikler om Star Treks hovedpersoner.


Fra tid til anden er der online special, live events og interviews med Star Trek celebrities - og hvis man ikke selv har mulighed for at være online på det pågældende tidspunkt, kan man læse udskrifterne af de forskellige interviews.


Hvad er bedre for en fan end at diskutere sin yndlingsserie eller yndlingsfilm med andre fans? Nej vel, der findes ikke noget bedre, og det er der også mulighed for i Star Trek: Continuum's mange nyhedsgrupper.


Et af science fiction genrens yndede temaer er aliens. Er du i tvivl om du selv har været bortført af slibrige væsener fra det ydre rum kan du prøve at besvare de 52 spørgsmål på adressen www.anw.com/aliens.


Danske science-fiction sider


Slår man op under science fiction på de danske søgemaskiner er antallet af danske hits meget begrænset. Men de internationale science fiction serier og film har da også danske fansider og fanklubber. Og der er flere sider der er værd at nævne.


Blandt andet har serien Star Trek sin egen danske fanklub Trekkies på adressen www.trekkies.dk. Det er en flot og veludbygget dansk webside, som rummer en masse oplysninger om Star Trek og foreningens arbejde for at udbrede kendskabet til Star Trek, samt medvirke til at få Star Trek vist på danske TV stationer.


Er man vild med science fiction er "Science Fiction Cirklen" måske noget. På adressen www.sciencefiction.dk finder man Danmarks ældste forening der arbejder med science fiction - som de selv skriver - i bredeste forstand.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Targit A/S
    Udvikling og salg af software til business intelligence.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere