Janus Friis sagsøgt for mafiametoder

Et amerikansk firma sagsøger nu Skype-stifterne Janus Friis og Niklas Zennström for at bruge ulovlige mafiametoder.

Danske Janus Friis og svenske Niklas Zennström, der sidste år solgte ip-telefonifirmaet Skype til eBay for 25 milliarder kroner, er blevet sagsøgt af et californisk firma for at bruge ulovlige forretningsmetoder, der er i strid med amerikansk mafialovgivning. Det skriver Berlingske Tidende.

Sagsanlægget blev indleveret den 20. januar af det Houston-baserede it-selskab StreamCast Networks, som mener, at Skype-stifterne har stjålet en computerteknologi ved navn Morpheus fra selskabet. Sagsanlægget er primært rettet mod Skype-stifterne, men inddrager desuden en række af Skype-stifternes forretningsforbindelser.

De to Skype-stiftere er sagsøgt for at have forbrudt sig mod en lov fra 1970, der hedder Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act, RICO, og som oprindelig blev lavet for at få ram på mafiarelateret spilleaktivitet i Las Vegas.

RICO-Loven fik aldrig den ønskede effekt over for mafiaen, men siden 1980'erne har den været brugt flittigt i forbindelse med søgsmål mellem virksomheder.

I en RICO-sag kan man få erstatning på op til tre gange den dokumenterede skade - det vides ikke, hvor stort et beløb StreamCast har sagsøgt Skype-stifterne for.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere