Følsomme dokumenter kan nemt havne i de forkerte hænder når filerne sendes til udskrivning - men alligevel har mange virksomheder ikke gjort noget for at beskytte dokumenterne. Det viser en ny undersøgelse, som Catinét har foretaget for Canon Danmark.
Problemet er størst hos de små virksomheder med op til fire ansatte, hvor halvdelen ikke gør noget for at beskytte deres fortrolige dokumenter.
»Små virksomheder føler sig trygge, fordi de er små. Men det er en falsk tryghed, for hvorfor skulle de ikke have fortrolige dokumenter, der ikke tåler alle og enhvers nysgerrige blikke? Hackernes søgeprogrammer afsøger jo automatisk internettet for mulige sikkerhedsbrist, og der bliver ikke skelnet mellem store og små virksomheder,« siger Nina W. Roll, marketingschef i Canon.
Blandt de adspurgte danske virksomheder svarer 5,2 procent, at de har sørget for, at man kun kan printe med brug af pinkode, mens 31,5 pct. har indstillet, at ikke udførte printjobs automatisk bliver slettet fra printeren. Hos 44,2 pct. bliver udskriftsjob automatisk slettet fra printerens harddisk efter udskrivning, mens 8,4 pct. sørger for at kryptere udskriftsjobs.
I gennemsnit er det 41 procent, der overhovedet ikke har implementeret nogen form for sikkerhedstiltag. Det betyder at der reelt er fri adgang til alle dokumenter, der har været printet eller kopieret.
»Forestil dig, at direktøren i en virksomhed beder om en komplet liste med alle de ansattes lønforhold. Den får han på en mail, som han sætter til udskrivning. Nu ringer telefonen imidlertid. Det er en stor kunde, som det er vigtigt at få talt med. I mellemtiden ligger den udskrevne lønningsliste ude i printeren til alles skue. Hvis direktøren havde haft et secure print, ville det ikke være sket,« siger Nina W. Roll.