Tvillingerne Cameron og Tyler Winklevoss har nu opgivet at få flere penge fra Facebook. Begge blev kendte sidste år efter filmen ”The Social Network”. De indgik et forlig med Zuckerberg i 2008 og modtog kontanter og Facebook-aktier til en værdi af 65 millioner dollar.
Det var dog ikke nok for tvillingerne, som har forsøgt at få ophævet det oprindelige forlig for at kunne starte en ny sag mod Zuckerberg. De to OL-atleter mener at Zuckerberg har snydt med værdiansættelsen af de aktier, som de modtog i forbindelse med forligsaftalen.
Men det er ikke gået så godt for tvillingerne. En appeldomstol afviste i sidste måned at beskæftige sig med sagen, og en af de dommere, der har behandlet sagen, har ligefrem stemplet de to rigmands-sønner som pengegriske.
I sidste måned meddelte tvillingerne og deres partner Divya Narendra at de ville forsøge at få den amerikanske Højesteret til at tage sagen op. Men nu har de givet op. Sagen bliver alligevel ikke bragt for Højesteret og er dermed endeligt afsluttet.
Facebook har allerede reageret og udtrykker tilfredshed med at sagen nu er slut.
Winklevoss-tvillingerne og Divya Narendra har været utilfredse med, at de ”kun” modtog 1,2 millioner Facebook-aktier baseret på en valuering på 36 dollar per aktie som et led i den oprindelige forligsaftale. De henviser til, at Facebook samtidig udstedte aktieoptioner til sine egne ansatte baseret på en valuering på 9 dollar.
Tvillingerne mener altså, at de burde have modtaget fire gange flere aktier baseret på den lavere valuering. Aktier, som i dag er en formue værd. Der tales om at Facebook kan have en værdi på hele 100 mia. dollar. En kommende børsnotering kan sende aktiekursen på himmelflugt.
De 1,2 millioner aktier som Facebook afleverede under den første forligsaftale er nu mindst 140 mio. dollar værd – men sagsøgerne håbede muligvis på, at Facebook ville tilbyde betydelig flere aktier for at få lukket sagen og skabt ro forud for en børsnotering.
Striden går tilbage til Harvard-dagene, hvor Zuckerberg blev hyret til at kode tvillingernes sociale tjeneste Harvard Connect (senere ConnectU). Men han trak tiden ud og skabte i stedet sit eget sociale netværk Facebook.
Winklevoss-tvillingerne er elite-roere, som deltog i OL i Beijing og lige nu forbereder sig til OL i London. De er selv blevet sagsøgt af en tidligere partner, som kræver at få en del af pengene fra det oprindelige forlig med Facebook.
Samtidig skal Mark Zuckerberg forsvare sig i en anden sag, hvor en træhandler fra New York hævder at han ejer 80 procent af Facebook. Han har fremlagt en kontrakt og e-mails som bevismateriale i sagen, men Facebook betegner det som forfalskninger.