Cybercity åben for salg

Efter fire års arbejde og samlede investeringer på omkring en milliard kroner er der udsigt til, at Cybercitys ejerkreds vil skumme fløden gennem børsnotering eller salg af selskabet. Telia anses for en oplagt køber.

Fire år efter, at en række investorer med det internationale investeringsselskab Advent International i spidsen købte internetselskabet Cybercity af finansmanden Klaus Riskjær for en lille halv milliard kroner, er ejerkredsen nu klar til at krone deres investeringer gennem en børsnotering eller et direkte salg.

Det økonomiske bagland har postet yderligere en halv milliard kroner i at udvikle Cybercity til markedets næststørste udbyder af ADSL-forbindelser med en årsomsætning på mere end 270 millioner kroner. Den position kan give investorerne et pænt afkast af deres milliardinvestering. Jyllands-Posten fortæller, at selskabet ikke arbejder ud fra en fast tidsramme, men dog anser en børsnotering eller et salg for at være indenfor rækkevidde.

»Ligesom TDC givetvis har andre ejere om tre-fem år, så vil jeg også tro, at vi har det. Det kunne være som et børsnoteret selskab. Investorerne har på intet tidspunkt forsøgt at skjule, at de ikke gik ind i Cybercity for at drive en bredbåndsforretning i Danmark på længere sigt,« siger Cybercitys administrerende direktør, Henrik Clausen, til Jyllands-Posten.

Teleanalytiker John Strand vurderer, at et køb vil være mere tænkeligt end børsnoteringen, da bredbåndsmarkedet kan blive ramt af en konsolideringskrig på samme måde som det er set på mobilmarkedet. Han er ikke i tvivl om, hvem der vil være mest oplagt som køber:

»Der er en åbenlys køber, og det er Telia. Selskabet har ikke nogen bredbåndsforretning, men de har pengene,« siger John Strand til Jyllands-Posten og peger på, at Telia efter en mislykkes milliardsatsning lukkede helt for ADSL-blusset forrige år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere