Artikel top billede

Microsoft indsnævrer NemID-kiks ved Outlook 2010

NemID virker ikke til Outlook 2010 i 64 bit - en løsning er dog ikke på vej.

Microsoft danske teknikere har nu fundet ud af, at det er Outlook 2010 med 64 bit, der ikke kan sende sikre emails med NemID.

Dermed har Microsoft fundet frem til, hvorfor apotekere landet over på det seneste har haft bøvl med indsende årsregnskaber til sundhedsmyndighederne med deres Outlook 2010. De måtte i stedet få "det hemmelige link" fra DanID, hvor apotekerne kunne hente den gamle digitale signatur, TDC stod for, som stadig fungerer udmærket med Outlook.

Den præcise tekniske årsag til, at NemID ikke fungerer med Outlook 2010 er dog stadig et mysterium. Microsofts danske teknikere har blot konstanteret, at NemID fungerer fint sammen med Outlook 2010 i 32 bit.

"Det er ikke noget, vi umiddelbart kan finde løsning på her fra vores side, men det er noget, som vi gerne vil samarbejde med DanID om at løse, hvis de er interesseret i det. Men det handler jo også om prioritering," siger Nana Bule, dansk divisionschef for Microsofts produktivitetsløsninger, såsom Office-pakken.

Hun oplyser dog, at hverken Microsoft eller DanID har taget kontakt til hinanden i sagen. Problemet kan også først blive en større hovedpine, når DanID skrotter den gamle digitale signatur den 1. juni. Microsoft har ikke noget klart overblik over, hvor mange der har brug for at sende sikre emails med NemID via Outlook 2010 i 64 bit.

 

Standard-problemer

Outlook 2010 har også et andet problem med sikker email. Outlook 2010 er baseret på standarden RFC5652, mens andre emailklienter er baseret på ældre standarder. Dermed kan de ikke læse sikre emails fra Microsofts emailklient. Hverken Microsoft eller DanID har dog analyseret NemID-problemets rod, og det er derfor uvist, om fejlen ved 64 bits-klienternes kompatibilitet med NemID har relation til til standard FRC5652.

Microsoft vil ikke umiddelbart bruge kræfter på at analysere, hvad problemet kan være. Det kræver, at DanID også involverer sig, siger Nana Bule.

"Det er svært, fordi det er så lokalt et problem. Det er jo ikke et problem i nogle af de andre lande," siger Nana Bule.

Der er stadig mange danskere, som stadig benytter Office 2010 i 32 bit også selv om de har et 64 bit-styresystem.

"Normalt vil vi jo gerne have brugerne til at opgradere. Det så vi jo gerne. Lige præcis i dette tilfælde er det heldigt, at de ikke har," siger Nana Bule.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere