Hvert andet tv er fladskærm i 2006

Forbrugerne er vilde med dekorative fladskærms-fjernsyn, der kan hænges på væggen som et billede. Ifølge en ny analyse vil hvert andet solgte fjernsyn være fladskærm, hvis vi ser to år frem i tiden.

Siden fladskærms-fjernsyn lanceredes på markedet er antallet af solgte tv'er med fladskærm fordoblet hvert år. Analytikere er enige om, at det ikke varer længe, før der sælges flest fjernsyn med fladskærm, skriver ComputerSweden.

Analyseselskabet IT Research vurderer, at hvert andet solgte tv vil være en fladskærms-model i 2006.

David Larsson fra IT Research forudser samme hurtige udvikling for fladskærmsfjernsyn som for fladskærme til computere. Udviklingen har været rivende. I år 2000 havde ni ud af ti crt-skærme. Her ved slutningen af 2004 er situationen næsten den modsatte, nemlig at ni ud af ti skærme er fladskærme, siger David Larsson.

Det er ikke kun de traditionelle fjernsyns-producenter, som gør sig gældende på markedet, også producenter, som hidtil er mest kendte for fremstilling af computer- og it-udstyr markerer sig. Det gælder eksempelvis Dell, Fujitsu Siemens og HP.

IT Reasearch vurderer, at det vil afspejle sig ved, at tv'et ikke længere fungerer som et isoleret produkt, men kommer til at fungere som en præsentationsskærm for aktiviteter, der i dag er knyttet til computeren. Eksempler kunne være at se koncerter streamet via internettet på tv, eller at bruge tv'et til fremvisning af film, der lejes via internettet.

»TV'et på vægggen bliver præsentationsdelen, og teknikken ændres til et it-produkt,« siger Larsson.

En uafhængig undersøgelse i Danmark, udformet af kabel-tv-selskabet Telia Stofa viser, at fire ud af ti danskere allerede nu overvejer at investere i et fladskærms-fjernsyn.

Fladskærms-fjernsyn er gået fra at være et næsten ubetaleligt luksusgode til et masseprodukt, som også appellerer til den almindelige familie. Prisen for en 30-tommers-model er i løbet af tre år faldet fra 80.000 kr. til omkring 15-20.000 kr. Hos Telia Stofa forventer man, at prisen kommer ned under 10.000 kr. inden for et år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere






Computerworld
Test af monster-tablet: Det er den skøreste og mærkeligste computer, som jeg har testet i lang tid – men jeg vil nu gerne have den alligevel