Kommuner kræver kompensation for multimedieskatten

Staten kan se frem til betydelige lønkrav, når der skal forhandles med Kommunernes Landsforening til sommer. For ved at indføre multimedieskatten har regeringen kun en udvej: Send flere penge til kommunerne.

Kritikken af den nye multimedieskat vil ingen ende tage.

Den seneste kritik af skatten kommer fra Kommunernes Landsforening, der som mange andre foreninger har afgivet høringssvar om den betændte sag.

Skatten vil betyde, at en medarbejder får sin skattepligtige indtægt forhøjet med 5000 kroner, hvis han tager sin pc eller telefon med sig hjem, eller hvis han har en arbejdsgiverbetalt netforbindelse derhjemme.

Og netop det scenarie kan blive et stort problem for kommunernes pengepung:

»I pressen kan vi læse, at folkeskolelærere med hjemmearbejdsplads, vil sige én af to ting til sin kommunale arbejdsgiver: Tag hjemmearbejdspladsen retur, så jeg ikke kommer til at betale skatten. Eller giv mig et tillæg, som svarer til det, jeg skal betale i skat,« siger KL's formand Erik Fabrin.

På kort sigt betyder multimedieskatten derfor, at der kommer massivt pres på kommunernes pengekasse. Derfor varsler Erik Fabrin, at der kan komme yderligere økonomiske krav, når staten og KL skal forhandle til
sommer.

Men skatten er også en langsigtet trussel.

»Alle kommunale arbejdsgivere vil komme til at stå i et dilemma, hvor de enten må betale skatten for deres medarbejdere eller helt droppe medarbejderens gode. Det er alt andet end fleksibelt for hverken medarbejder eller arbejdsgiver og sender potentialerne for digital effektivisering tilbage til stenalderen,« siger Erik Fabrin.

Hele KLs høringssvar ligger her (.pdf).

Multimedieskatten er en del af den skattepakke, som regeringen og Dansk Folkeparti allerede har indgået. Selve lovforslaget er dog ikke vedtaget endnu.

I kommunerne er det blandt andet mobile ansatte som lærere og social- og sundhedsmedarbejdere, der bliver ramt af skatten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere