Kritikken af den nye multimedieskat vil ingen ende tage.
Den seneste kritik af skatten kommer fra Kommunernes Landsforening, der som mange andre foreninger har afgivet høringssvar om den betændte sag.
Skatten vil betyde, at en medarbejder får sin skattepligtige indtægt forhøjet med 5000 kroner, hvis han tager sin pc eller telefon med sig hjem, eller hvis han har en arbejdsgiverbetalt netforbindelse derhjemme.
Og netop det scenarie kan blive et stort problem for kommunernes pengepung:
»I pressen kan vi læse, at folkeskolelærere med hjemmearbejdsplads, vil sige én af to ting til sin kommunale arbejdsgiver: Tag hjemmearbejdspladsen retur, så jeg ikke kommer til at betale skatten. Eller giv mig et tillæg, som svarer til det, jeg skal betale i skat,« siger KL's formand Erik Fabrin.
På kort sigt betyder multimedieskatten derfor, at der kommer massivt pres på kommunernes pengekasse. Derfor varsler Erik Fabrin, at der kan komme yderligere økonomiske krav, når staten og KL skal forhandle til
sommer.
Men skatten er også en langsigtet trussel.
»Alle kommunale arbejdsgivere vil komme til at stå i et dilemma, hvor de enten må betale skatten for deres medarbejdere eller helt droppe medarbejderens gode. Det er alt andet end fleksibelt for hverken medarbejder eller arbejdsgiver og sender potentialerne for digital effektivisering tilbage til stenalderen,« siger Erik Fabrin.
Hele KLs høringssvar ligger her (.pdf).
Multimedieskatten er en del af den skattepakke, som regeringen og Dansk Folkeparti allerede har indgået. Selve lovforslaget er dog ikke vedtaget endnu.
I kommunerne er det blandt andet mobile ansatte som lærere og social- og sundhedsmedarbejdere, der bliver ramt af skatten.