Hver fjerde trådløse netværk uden beskyttelse

På en køretur gennem København har D-Link fundet 501 åbne trådløse netværk. Det anslås at hver fjerde netværk er helt uden beskyttelse.

Ifølge netværksproducenten D-Link er omkring 25 procent af de trådløse netværk i Danmark uden beskyttelse. Firmaets eksperter fandt 1.970 trådløse net på en køretur gennem København og af dem var 501 helt åbne. D-Link fandt flest åbne net i Valby, hvor 35 pct. var uden beskyttelse, mens beboerne på det indre Nørrebro er bedst til at sikre deres netværk.

Det anslås at der er omkring 130.000 trådløse netværk i Danmark - og en fjerdedel af dem kan altså frit bruges af alle inden for radiosignalernes rækkevidde. I bedste fald kan det være naboer, der »låner« din internetforbindelse, men i værste fald man risikere, at lokalnetværket bliver angrebet af hackere.

Det trådløse netværk kan også misbruges til af organiserede it-kriminelle til at hente eller sprede ulovligt materiale eller foretage angreb, der kan spores tilbage til dit trådløse netværk - hvorefter man kan få lidt af et forklaringsproblem, når politiet banker på døren.

»Med denne undersøgelse vil vi igen sætte fokus på de problemer, som usikre trådløse netværk medfører. Vi føler, at vi må gøre vores kunder opmærksomme på konsekvenserne ved ikke at kryptere netværkene. I opsætningen af vores trådløse routere bliver man automatisk spurgt, om man vil kryptere. Det gør vi, fordi brugeren skal forholde sig aktivt til det,« siger Jesper Dauw, der er country manager hos D-Link i Danmark.

Firmaet har opstillet en række gode råd til, hvordan man kan sikre sit trådløse netværk:

· Husk altid at kryptere dit netværk. Man kan f.eks. bruge WEP (Wired Equivalent Privacy), som kan konfigureres i opsætningen hos de fleste trådløse routere.

· Vil man kun give særligt udpegede maskiner adgang til sit netværk, kan man lukke af for alle maskiner på nær disse. Det gøres via MAC-adresser (Media Access Control). Dette konfigureres også i opsætningsmenuen.

· Bruger man begge dele, er man bedst beskyttet.

· Sluk dit trådløse netværk, når du ikke bruger det. Eksempelvis i juletiden kan man slukke for strømmen, og dermed være sikker på, at ingen har adgang.

· SSID (Service Set Identifier), som er navnet på dit netværk og som kan ses af andre, bør altid være anonymt. Skriv aldrig dit navn, din adresse eller lign. som SSID.

· Brug sikre passwords gerne med både små og store bogstaver samt tal. Brug ikke åbenlyse passwords som »123Password« men gerne noget personligt, som kun du kan huske og finde frem til, hvis du glemmer det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere