Det arbejder Google på i Gmail

Selv om den seneste tid har været præget af fyringer og lukninger af projekter hos Google, så er der fortsat knald på udviklingen. Disse fem Gmail-funktioner venter om hjørnet.

Google har mere eller mindre sat nye standarder for, hvad en webmail kan.

Gmail har tiltrukket mange brugere og med yderligere fem funktioner til applikationen kan Google måske få endnu flere brugere i folden.

Googles udviklere på Gmail fortæller, at følgende fem tilføjelser er lige om hjørnet.

1. Flere valgfrie layouts
På grund af stor interesse vil Google tilbyde endnu flere "temaer" til Gmail. Det vil sige valgfrie layouts, så man kan personalisere sin mail. For eksempel skulle et skotskternet design være på vej.
Desuden vil Google på sigt lade brugerene designe deres helt egne layouts.

2. Bedre mobile versioner
Der er allerede specielle Gmail-applikationer til Android og J2ME-mobiler. Google vil også gerne have specielle versioner til iPhone, Palm og BlackBerry. Men de versioner venter ikke lige om hjørnet.

Til gengæld regner Gmail-holdet med, at vi snart kommer til at se Gmail-programmering, så Gmail kan vises direkte i telefonernes browser. Uden at gå på kompromis med funktioner og brugervenligheden.

3. Videochat i HD
Videochatten der blev indført sidste år skal udvides.

Googles plugin kan nemlig potentielt vise videoer i 640x480 og helt op til HD.

4. Adressebogen skal opgrades
Adressebogen i Gmail er ikke perfekt. For eksempel er det meget let at få dubletter af kontakter. Derfor er en mulighed for at smelte kontakter sammen på trapperne.

5. Større vedhæftede filer
Det er muligt at vedhæfte filer med størrelser op til 20MB. Men størrelse skal op.

»Vi ved jo, at folks filstørrelser hele tiden bliver større. De vil dele deres filer, gemme dem i "skyen", og ikke bekymre sig over, hvilket computer, de ligger på. Så det er et problem, som google skal løse,« siger Todd Jackson, der er produktchef på Gmail.

Ifølge ham er det dog primært en lille gruppe af dedikerede Gmail-fans, der har ønsket mere plads.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere