Splittet aktie-måned på fondsbørsen

Efter fremgang i både 2003 og januar 2004 tabte it-aktierne 266 mio. kr. i værdi i februar på Københavns Fondsbørs.

Det blev atter hverdag for it-aktierne på Københavns Fondsbørs. Samlet faldt værdien af de danske it-aktier i februar 266 millioner kroner, men det billede dækker over store forskydninger. Nogle gik frem, mens andre selskabet faldt markant tilbage.

Øverst på skamlen står softwarehuset Maconomy med en stigning på 14 procent uden, at der dog er noget nyt fra selskabet. Det er der derimod fra en anden dansk softwareproducent SimCorp, der stik imod flere aktieanalytikeres vurdering formåede at holde ord og indfri forventningerne i regnskabet. Det sendte SimCorp-aktien fremad med syv procent. Også SDC Dandisc fortsatte opturen. Selskabet steg syv procent og er stadig på vej frem efter den succesfulde rekonstruktion i 2003, som gav stigninger på 270 procent i 2003 og 26 procent i januar 2004. Siden 1. januar 2003 er selskabets markedsværdi nu femdoblet.

Derudover var der regnskab fra Dantax, der bød på en lille opjustering efterfulgt af en kursstigning på tre procent. Også headsetproducenten GN Store Nord steg tre procent i februar efter selskabets regnskab, som atter viste plusser på bundlinjen.

Thrane & Thranes regnskab bød på en mindre nedjustering, og selskabets aktie er faldet to procent, selv om der stadig er god indtjening i selskabet. Også Thrane & Thranes konkurrent nordjyske Eurocom sendte regnskabstal på gaden. De var helt som forventet. Alligevel er den nordjyske aktie gået lidt tilbage.

Allernederst på listen finder vi aktien fra Frederikssund-virksomheden Topsil, der har tabt 22 procent i værdi. Faldet kommer efter selskabets årsregnskab, der bød på et underskud på godt 16 millioner kroner mod et overskud i 2002. Det fik de taiwanesiske ejere til at sælge ud af deres aktier, hvilket efter alt at dømme er årsagen til det store kursfald. Topsil forventer i øvrigt plusser igen allerede i 2004.

I marts er der regnskab fra TDC, Maconomy, Columbus it partner, Danware, SDC Dandisc og kriseramte Danionics.

Aktiernes udvikling:
Maconomy 14%
SimCorp 7%
SDC DanDisc 7%
Danware 7%
Dantax 3%
GN Store Nord 3%
Columbus IT Partner 1%
TDC -1%
EuroCom Industries -2%
Thrane & Thrane -2%
Bang & Olufsen -3%
NKT Holding -4%
Olicom -4%
RTX Telecom -6%
Danionics -10%
EDB Gruppen -11%
Topsil Semiconductor Materials -22%




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere