Toldere gennemroder den bærbare

Flyrejsende til USA må regne med at den bærbare computer bliver tændt og undersøgt ved indrejsen i lufthavnen.

Som flyrejsende er man allerede vant til at aflevere sin bærbare computer til en særlig kontrol i lufthavnens sikkerhedssluse. Men denne kontrol gælder indtil nu kun for computerens hardware - ikke dens indhold af digitale filer. Det har ændret sig med en amerikansk appelretsdom fra slutningen af april, der slår fast at den bærbare skal behandles som en kuffert, som tolden har lov til at undersøge.

Og siden april har mange indrejsende til USA klaget over, at deres computer bliver tændt og gennemrodet af tolden i lufthavnen. Der er tilsyneladende ingen faste procedurer på området, og derfor er der forskel på, hvad tolderne kigger efter. I nogle tilfælde bliver browserens cache og mailfolderen gennemgået, mens andre kigger efter dokumenter på harddisken.

Nogle gange forsvinder maskinen til en nærmere »undersøgelse« og dukker først op igen efter flere timer. Der søges tilsyneladende også efter børnepornografiske billeder på harddiskene og måske med god grund - i 2004 blev en canadier anholdt ved indrejsen efter tolderne fandt billeder af misbrugte børn på hans computer.

Men der er tegn på, at tolderne fremover også skal til at lede efter andre former for ulovlig materiale på computerne, f.eks. piratkopier.

Forretningsrejsende med følsomme dokumenter på deres computere går svære tider i møde - og ifølge de første meldinger fra USA er det en rigtig dårlig idé at beskytte sine data med kryptering og nægte at udlevere kodeordet til tolderne. Det vækker blot mistanke og kan føre til, at hele computeren bliver beslaglagt.

Så kan det være mere fornuftigt at rejse med en »tom« notebook og så hente alle sine dokumenter gennem en sikker VPN-forbindelse fra firmanettet. Det begrænser også risikoen for datatab hvis den bærbare bliver stjålet eller glemt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere