Artikel top billede

Her er Microsofts egne mobiltelefoner

To Zune-agtige smartphones og en social platform skal gøre Microsoft mere hip.

På en pressekonference i USA lancerede Microsoft i går aftes deres to egne mobiltelefoner. Den første og mindste hedder Kin One, mens storebroderen Kin Two bl.a. har en større skærm og større tastatur.

”Kin Loop” er navnet på telefonernes startskærm og må siges at være i centrum på begge enheder. Løsningen samler vennernes seneste opdateringer på bl.a. Facebook, Myspace og Twitter, og det tyder altså på at også Microsoft har valgt at satse på sociale netværk som salgsargument. Der er dog den lille twist, at man med Kin Loop kan udvælge favoritkontakter blandt sine venner, så opdateringer fra disse bliver prioriteret højere end andre.

 Det virker som sagt som om at Microsoft satser mere og mere på at have indholdet liggende ”i skyen”, og alt skal kunne synkroniseres og gemmes online. Det er samme strategi som f.eks. Google med sit mobile styresystem Android.

 Onlinetjenesten Kin Studio gemmer alt fra telefonen i en webbrugerflade, som man efterfølgende kan få adgang til uanset computer. Telefonen tilføjer automatisk al vigtig data til Kin Studio - her taler vi altså om beskeder, billeder, kontakter, samtaleoversigter og videoklip.

Det minder lidt om Lifeblog, der er en af Nokias ældre tjenester, og man kunne godt forestille sig at Microsoft har fået inspiration herfra. Indholdet vises på nogenlunde samme måde i kronologisk rækkefølge og med en tidslinje, hvor man kan spole tilbage i sit digitale liv på farten.

 

Del via den grønne prik
En gimmick-funktion i de nye Kin-telefoner er en lille grøn prik nederst i systemet - også kaldet ”The Spot”. Prikken befinder sig på skærmen næsten uanset hvad du foretager dig, så man hurtigt kan hive et objekt ned til punktet og dele det med omverdenen. Det er f.eks. nyttigt, hvis man kigger på et billede, et kort eller en fed statusopdatering fra Facebook, og gerne vil dele det med andre. Man kan også let starte en sms-samtale med op til adskillige kontakter, ved at trække deres kontaktbillede ned til prikken og efterfølgende bruge dem i en sms-besked.

 

Både Kin One og Kin Two har et udskydeligt fuldt tastatur, og det er en anelse større på Kin Two. Skærmene er kapacitive og de understøtter multitouch, så man let kan zoome ind i webbrowseren, når man surfer på fulde hjemmesider. Begge telefoner har desuden også både musikafspiller og indbygget FM-radio. Begge telefoner er i øvrigt koblet sammen med Microsofts musiktjeneste Zune, hvor man kan købe sange og overføre til telefonen.

Der er ikke tale om smartphones i den sædvanlige betydning. Man kan ikke installere programmer eller spiller fra tredjepart, og man må altså nøjes med det indhold, der er tilgængeligt fra starten, hvilket altså virker til at være mere eller mindre standard: musikafspiller, webbrowser, e-mail, mm.

 

Det er dog en anelse mærkeligt, at Microsoft ikke har inkluderet en chatklient, hvor man kan snakke med vennerne på Live Messenger. Telefonerne har begge fuldt tastatur og henvender sig til det yngre publikum, så denne funktionalitet skulle selvsagt have været til stede.

Lovende kameramobiler
Begge telefoner har et kamera. Kin Two har et på 8 megapixels med fotolampe og mulighed for at optage videoklip i HD-opløsning.Der er 8 gigabytes intern hukommelse til dine billeder, som desværre ikke kan udvides. Kin One har et lidt enklere kamera på 5 megapixels og med fotolampe. Hukommelsen er her halveret og ender altså på 4 gigabytes.

Kin-telefonerne produceres for Microsoft af japanske Sharp, og kommer på markedet i både Europa og USa, hvor de vil blive forhandlet af henholdsvis Vodafone og Verizon. Det amerikanske salg starter i maj og Europa kommer de først efter sommeren. Vi ved endnu ikke om Kin-telefonerne vil blive tilgængelige i Danmark, men vi krydser fingre!

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere