Artikel top billede

Her er Microsofts egne mobiltelefoner

To Zune-agtige smartphones og en social platform skal gøre Microsoft mere hip.

På en pressekonference i USA lancerede Microsoft i går aftes deres to egne mobiltelefoner. Den første og mindste hedder Kin One, mens storebroderen Kin Two bl.a. har en større skærm og større tastatur.

”Kin Loop” er navnet på telefonernes startskærm og må siges at være i centrum på begge enheder. Løsningen samler vennernes seneste opdateringer på bl.a. Facebook, Myspace og Twitter, og det tyder altså på at også Microsoft har valgt at satse på sociale netværk som salgsargument. Der er dog den lille twist, at man med Kin Loop kan udvælge favoritkontakter blandt sine venner, så opdateringer fra disse bliver prioriteret højere end andre.

 Det virker som sagt som om at Microsoft satser mere og mere på at have indholdet liggende ”i skyen”, og alt skal kunne synkroniseres og gemmes online. Det er samme strategi som f.eks. Google med sit mobile styresystem Android.

 Onlinetjenesten Kin Studio gemmer alt fra telefonen i en webbrugerflade, som man efterfølgende kan få adgang til uanset computer. Telefonen tilføjer automatisk al vigtig data til Kin Studio - her taler vi altså om beskeder, billeder, kontakter, samtaleoversigter og videoklip.

Det minder lidt om Lifeblog, der er en af Nokias ældre tjenester, og man kunne godt forestille sig at Microsoft har fået inspiration herfra. Indholdet vises på nogenlunde samme måde i kronologisk rækkefølge og med en tidslinje, hvor man kan spole tilbage i sit digitale liv på farten.

 

Del via den grønne prik
En gimmick-funktion i de nye Kin-telefoner er en lille grøn prik nederst i systemet - også kaldet ”The Spot”. Prikken befinder sig på skærmen næsten uanset hvad du foretager dig, så man hurtigt kan hive et objekt ned til punktet og dele det med omverdenen. Det er f.eks. nyttigt, hvis man kigger på et billede, et kort eller en fed statusopdatering fra Facebook, og gerne vil dele det med andre. Man kan også let starte en sms-samtale med op til adskillige kontakter, ved at trække deres kontaktbillede ned til prikken og efterfølgende bruge dem i en sms-besked.

 

Både Kin One og Kin Two har et udskydeligt fuldt tastatur, og det er en anelse større på Kin Two. Skærmene er kapacitive og de understøtter multitouch, så man let kan zoome ind i webbrowseren, når man surfer på fulde hjemmesider. Begge telefoner har desuden også både musikafspiller og indbygget FM-radio. Begge telefoner er i øvrigt koblet sammen med Microsofts musiktjeneste Zune, hvor man kan købe sange og overføre til telefonen.

Der er ikke tale om smartphones i den sædvanlige betydning. Man kan ikke installere programmer eller spiller fra tredjepart, og man må altså nøjes med det indhold, der er tilgængeligt fra starten, hvilket altså virker til at være mere eller mindre standard: musikafspiller, webbrowser, e-mail, mm.

 

Det er dog en anelse mærkeligt, at Microsoft ikke har inkluderet en chatklient, hvor man kan snakke med vennerne på Live Messenger. Telefonerne har begge fuldt tastatur og henvender sig til det yngre publikum, så denne funktionalitet skulle selvsagt have været til stede.

Lovende kameramobiler
Begge telefoner har et kamera. Kin Two har et på 8 megapixels med fotolampe og mulighed for at optage videoklip i HD-opløsning.Der er 8 gigabytes intern hukommelse til dine billeder, som desværre ikke kan udvides. Kin One har et lidt enklere kamera på 5 megapixels og med fotolampe. Hukommelsen er her halveret og ender altså på 4 gigabytes.

Kin-telefonerne produceres for Microsoft af japanske Sharp, og kommer på markedet i både Europa og USa, hvor de vil blive forhandlet af henholdsvis Vodafone og Verizon. Det amerikanske salg starter i maj og Europa kommer de først efter sommeren. Vi ved endnu ikke om Kin-telefonerne vil blive tilgængelige i Danmark, men vi krydser fingre!

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

03. februar 2025 | Læs mere