Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Tele2: Vi klynker ikke

TDC's engrospriser er urimeligt høje, mener Tele2. Selskabet afviser TDC's beskyldninger om klynk.

Tele2 tjener ikke noget på sine bredbåndskunder det første år, fordi alle pengene går til TDC for oprettelse af forbindelserne. Det er derfor ikke klynk, når selskabet brokker sig over TDC's engrospriser.

Det er reaktionen fra Tele2's direktør Thomas Nistrup efter at TDC-direktør Kim Frimer har opfordret konkurrenterne til at stoppe klynkeriet over de priser TDC tager for at konkurrenterne må benytte deres net.

»Med de lave priser vi har, tager det lang tid at hente en fortjeneste hjem, når hele det første års betaling fra kunden går til at betale TDC for oprettelsen,« siger Thomas Nistrup til ComON.

Han peger på at TDC tager henholdsvis omkring 2500 kroner og 3200 kroner for oprettelsen af en bitstream access-forbindelse til en kunde i byen og på landet.

Opfordringen fra TDC kom efter at Telestyrelsen onsdag konkluderede at det ikke var højere danske engrospriser, der var medvirkende til at bredbåndspriserne for slutkunderne var lavere i Sverige end i Danmark. Faktisk er engrosprisen lavere i Danmark end i Sverige.

»Jeg håber, denne analyse kan medvirke til at stoppe klynkeriet over forholdene på det hjemlige telemarked. Vores konkurrenter har bedre muligheder for at tjene penge på at sælge bredbånd i Danmark, end de har i Sverige,« sagde Kim Frimer.

»Hvis mulighederne er så meget bedre herhjemme, hvorfor går han og TDC så selv ind i Sverige,« spørger Thomas Nistrup og fortsætter:

»Der er ingen andre end TDC, der sidder og skovler penge ind herhjemme på bredbåndsmarkedet.«




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere