Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Børnechat op på ministerplan

Rådet for Større IT-sikkerhed har stillet forslag om indførslen af en form for alderscertificering uden om CPR-registret. Videnskabministeren er derfor indkaldt til samråd.

Ekstra Bladets afsløringer af pædofiles brug af chatsites de seneste dage har givet ny næring til debatten om børnesignaturer - altså en form for certificering, der kan garantere over for chatpartneren, at han/hun vitterligt chatter med en 13-skoledreng og ikke en 54-årig mand.

Senest har Rådet for Større IT-sikkerhed foreslået disse certifikater indført og det har nu fået Socialdemokraternes Ole Hækkerup til at bede videnskabsminister Helge Sander redegøre for, hvilke muligheder for tiltag, der er på området.

Rådet for Større IT-sikkerhed understreger, at det er vigtigt, at børn og unge kan erhverve disse digitale signaturer, uden at skulle oplyse cpr-nummer:
»Hverken chat-fora eller andre serviceudbydere bør have adgang til børnenes CPR-numre.

Rådet for Større IT-sikkerhed ønsker generelt at begrænse spredning af personrelaterede oplysninger for at undgå unødig overvågning og samkøring af oplysninger«, siger
rådets formand, Christian Wernberg-Tougaard.

Der findes dog allerede køreklare systemer, som eksempelvis det gennemtestede Certified Kids, men hvem der skal finansiere et sådan system, er der ikke sat navn på endnu.

ComON skrev forleden, at en indlysende sponsor kunne være et internet-firma som Freeway ApS, der står bag store chatsites som Arto.dk, Netdate.dk, Dating.dk, Flygirls- og Flyboys.dk, men medejer Morten Wagner afviste samme dag kategorisk idéen om børnecertifikater.

Freeways pressechef, Anne Rask, uddyber i dag denne holdning:

»Vi mener helt klart, at idéen om børnecertifikater er en god idé, så længe det er noget, der foregår på et frivilligt plan. Det er ikke noget krav, vi vil stille. Dels fordi trafikken så bare vil flytte et andet sted hen, hvor der ingen kontrol og sikkerhed er for brugerne, dels fordi vi stadig ikke mener, der er nogen systemer, der er 100 procent sikre og derfor nemt kan blive en sovepude og til dels fordi det sker i privat regi«, afslutter Anne Rask.

Ministersamrådet afholdes den 11. juni.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere