Sikkerhedshuller sælges til højeste bud

Hackere sælger informationer om uopdagede sikkerhedshuller i populære programmer til højestbydende på nettet.

I hackernes verden kan et hidtil uopdaget sikkerhedshul i Microsofts nye supersikre Windows Vista - et såkaldt zero-day exploit - nærmest betegnes som den Hellige Gral. Og hvis pengepungen er i orden, så kan man faktisk købe sig til informationer om et sådant sikkerhedshul i Vista.

Det fortæller det japanske sikkerhedsfirma Trend Micro, der har infiltreret en form for auktionstjeneste for hackere på nettet. Her bliver sikkerhedshuller og sårbarheder i nye programmer sat til salg for højestbydende.

Den typiske pris for sikkerhedshuller der endnu ikke er rettet af leverandøren ligger mellem 20.000 og 30.000 dollar, uafhængig af, hvor udbredt programmet er.

Koden til bots og trojanere, der bruges til at overtage kontrollen over Windows-pc'er og samle dem i såkaldte botnet, kan typisk købes for 5.000 dollar.

Men for ti gange dette beløb - 50.000 dollar - kan man erhverve oplysninger om et zero-day exploit i Vista, der potentielt kunne udnyttes til at trænge ind på alle internet-opkoblede Vista-computere.

Trend Micro kan dog ikke bekræfte, om sikkerhedshullet rent faktisk eksisterer. Men firmaet er ikke i tvivl om, at hackerne har skabt sig en god forretning.

»Jeg tror at malware-industrien tjener flere penge end anti-malware industrien,« siger Raimund Genes, teknologichef hos Trend Micro, til eWeek.

Hackernes auktionsplatform bruges også til at sælge stjålne identitets-oplysninger fra phishing-angreb og virtuelle penge fra online-spil.

Et kreditkortnummer med pin-kode kan erhverves for 500 dollar, mens et datasæt med navn, adresse, fødselsdato og kontonummer koster mellem 80 og 300 dollar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere