Trådløst internet på Oslo-færgen

Fra december kan DFDS tilbyde hurtigt internet og mobiltelefoni på passagerfærgerne til blandt andet Norge og England.

Passagerer på Oslo-færgen behøver ikke undvære deres trådløse internet eller deres mobiltelefon. DFDS har gennem længere tid tilbudt internetadgang på passagerfærgene, men nu oprettes der trådløs adgang via egen computer på færgerne.

»Vi opretter flere hotspots på steder hvor passagerer normalt opholder sig, men kabling er dyrt på et skib, så det er ikke sikkert, det bliver på hele skibet,« siger it-direktør Gert Møller, DFDS.

Samtidig har DFDS indgået en aftale med færgernes net-leverandør Telenord, der betyder, at netadgangen bliver op til fire gange hurtigere end de nuværende 128 kbit/s.

Passagererne logger på skibets net, som tillader adgang i et døgn.

Om muligt endnu mere spændende er udsigten til, at mobiltelefonen ikke længere skal hente forbindelsen på land, men på skibets egen mobilcentral. Skibene påmonteres tredive til fyrre antenner, der skaber forbindelse til mobilnettet via Telenords satellit. Passagererne modtager en sms ved ombordstigning, der gør opmærksom på, at mobiltelefonen kobles på færgens mobilnet.

Minutprisen kommer til at ligge på 10-12 kroner. I prisen er inkluderet roaming-afgift og en afgift på én euro til MCP, firmaet bag telefoncentralen.

»Det er klart, at man til den pris ikke ringer op og taler med moster Olga i længere tid, men et hurtigt opkald til babysitteren kommer jo til at koste en tyver, og det vil folk helt sikkert betale,« siger Gert Møller.

»Vi har en del forretningsrejsende, og de kræver i højere og højere grad mulighed for at bruge internet og mobiltelefoner. De vil uden tvivl benytte muligheden,« siger Gert Møller, der gør opmærksom på, at DFDS er markant billigere end andre steder med lignende løsninger.

Den første færgerute med mobilcentral og hurtigt internet bliver København-Oslo, hvor udstyret er på plads sidst på året.

I løbet af første kvartal bliver mobilcentraler også installeret på ruterne Amsterdam-Newcastle, Esbjerg-Harwich og Göteborg-Kristiansand-Newcastle.

Gert Møller vil ikke oplyse, hvad installationen af mobilcentraler på skibene kommer til at koste, men kan dog røbe, at det koster et to-cifret millionbeløb at tilbyde muligheden for mobiltelefoni på åbent hav.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere