Internet Explorer 8 overholder webstandarder

Microsoft lover nu at den kommende Internet Explorer 8 holder sig til de officielle web-standarder. Det kan betyde at mange eksisterende websider skal ændres.

Microsoft har længe været berygtet for at gå sine egne veje når det gælder web-standarder, men nu lover softwarefirmaet at man fremover vil holde sig tættere til de officielle standarder. Det kan samtidig betyde, at millioner af websider, der er specielt tilpasset Internet Explorer, nu skal ændres igen.

Den kommende Internet Explorer 8 indeholder tre forskellige rendering-engines; den nye »standards-compliant mode«, den gamle rendering engine fra IE7 og en særlig modus, der er kompatibel med ældre websites.

Det var ventet at IE7-motoren ville være default-indstilling i den nye Internet Explorer. Men Microsoft fortæller nu, at »standards-compliant mode« bliver default.

Det betyder så, at alle websites som er udviklet specielt til IE7 skal bruge et særligt meta-tag i koden, som får browseren til at skifte til IE7-modus. Hvis man glemmer at indsætte den kode, kan man risikere at websiderne bliver vist forkert i browseren.

Den nye standard-venlige politik fra Microsoft kommer efter pres fra EU-Kommissionen, som sidste uge udskrev en rekordbøde til firmaet i en anden sag om monopolmisbrug.

Den første betaversion af IE8 skulle være klar i årets første halvdel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere