ComON 10: Hvem har brug for digital signatur?

Den digitale signatur er på vej. Pengene er bevilget, og de politiske forlig er på plads. Men det er næsten kun politikerne, der tror på, at den offentlige digitale signatur har en fremtid.

Et usædvanligt enigt Folketing er ikke et splitsekund i tvivl. Danskerne skal have en digital signatur, så der kan komme gang i effektiviseringen af den offentlige sektor.

Pengene er også fundet. Op imod 100 millioner kroner over de næste fire år.

Problemet er bare, at det næsten kun er politikerne, der tror på projektet. For de udenlandske erfaringer er bestemt ikke gode. I Finland har de for eksempel haft dundrende fiasko med et lignende projekt, der skulle bane vejen for en forpligtende digital interaktion mellem stat og og borger og forbruger og virksomhed. Meget få gad bruge det.

Og herhjemme har flere eksperter og erhvervslivet også svært ved at se nogen fordele i det projekt, der ligger på politikernes tegnebord.

Skeptikerne peger blandt andet på, at den enkelte borger har meget få transaktioner med det offentlige om året og derfor næppe har behov for en digital signatur. Og uden behov ingen brugere.

At få bankerne med er heller ikke sådan ligetil. For det første har de deres eget log-on system til de godt 1,5 million netbank-brugere i Danmark. For det andet vil de finansielle institutioner efter eget udsagn ikke igen presses ind i en model a la Dankortet, som de ikke direkte profiterer på.

Til gengæld er der næsten enighed om, at det halter alvorligt med tilliden til nettet, og at en fælles offentlig/privat infrastruktur til verifikation på nettet ville være en stor hjælp i den sammenhæng.

Resten af artiklen kan læses i IT-avisen ComON, der havner i postkassen hos abonnenterne fredag morgen. Her kan du se mere af det, du kan glæde dig til - eller hvad du mister, hvis du endnu ikke har tegnet abonnement:

CeBIT: Den mobile fremtid
Telekommunikation og netværk var langt det største enkeltområde på CeBIT 2002 - og det var også her, de mest perspektivrige nyheder var at finde. Det helt store vækstområde for IT-industrien de kommende år er integrationen ud mod det mobile univers.

Hele netværket som én computer
Sun arbejder på et nyt projekt, N1, der udnytter den samlede datakraft i virksomhedens servere.

Bredbånd udbredes for langsomt
EU-landene gør ikke nok for at bryde monopoler og sænke priser på bredbåndsforbindelser, mener kommissæren for teknologi. EU-Kommissionen har lagt sag an mod tre lande, hvor selskaber risikerer at betale for høje priser for at anvende telekablerne til blandt andet ADSL-forbindelser. Mange nye arbejdspladser kan gå tabt.

Museskader afvises
Museskader underkendes på baggrund af ny rapport. Men det er helt forkert, mener forskerne bag rapporten.

Telia bryder monopolet
Med sit eget access-net i Danmark vil Telia frigøre sig fra TDC og tilbyde bredbånd til danskerne allerede til sommer.

Tegn abonnement
I øjeblikket kan du tegne abonnement på IT-avisen ComON for kun 99 kroner for et halvt år. Det er 20 numre af IT-avisen ComON.

  • Klik her - og tegn abonnement på IT-avisen ComON




  • Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Also A/S
    Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

    Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

    08. oktober 2024 | Læs mere


    Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

    Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

    23. oktober 2024 | Læs mere


    Årets CISO 2024

    Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    24. oktober 2024 | Læs mere