Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

It-virksomheder vender Cebit-messe ryggen

Stadig flere både internationale og danske it-virksomheder fravælger verdens største it-messe, Cebit. Der er for mange skoleelever og for få kontraktunderskrivelser, lyder kritikken.

Når mere end 500.000 it-interesserede fra hele verden i midten af marts ankommer til messehallerne i Hannover og verdens største it-messe Cebit, kommer de til at kigge langt efter både en række af de helt store internationale it-producenter og en række danske it-virksomheder.

Således vil hverken HP eller Canon være til stede og det samme gør sig gældende for Spamfighter, Zepto og Danske Telecom, der alle tre var blandt udstillerne sidste år.

»Det er blevet for meget en messe, hvor skoleelever render rundt og samler kuglepenne. Det er ikke længere der hvor de store kontrakter underskrives,« siger Else-Marie Westh, kommunikationschef hos Canon, som forklaring på at den store japanske kamera- og printerproducent for tredje år i træk ikke er til stede i messehallerne.

Den kritik er man dog ikke lydhør overfor hos arrangørens danske agent.
»Det passer ikke at det er skoleelever, da det koster flere hundrede kroner at komme ind,« siger Birthe Lacoppidan fra firmaet Dimex, der er agent for Deutsche Messe AG, som står bag Cebit.

Men Canon er ikke ene om kritikken.

»Det er blevet for bredt, og vi får ikke nok ud af det i forhold til investeringen. Derfor deltager vi i stedet på specialmesser i blandt andet den grafiske branche,« siger kommunikationschef i HP, Henrik Kirkeskov.

Heller ikke hos den danske it-virksomhed Spamfighter vælger man i år at slå en stand op i Hannover til marts.

»Pengene er bedre givet ud på website-optimering, køb af besøgende på Google eller lignende,« forklarer Martin Thorborg fra Spamfighter, der sidste år deltog på den danske fællesstand.

»Udbyttet var simpelthen ikke stort nok til at det kunne betale sig,« påpeger Martin Thorborg.

IT-Brancheforeningen har i år opgivet at etablere den danske fællesstand. Nu forsøger Cebit-agenten Dimex selv at løfte opgaven.

»Foreløbig har vi tre interesserede virksomheder,« siger Birthe Lacoppidan, der tilføjer at der samlet set er langt flere udstillere på messen end sidste år. Det koster typisk omkring 100.000 kroner inkl. hotelophold og lignende at have en lille stand på 25-40 kvadratmeter i den uge messen varer.

Cebit løber i år af stablen fra den 9. til den 15. marts i messehallerne i Hannover, og mere end 7000 danskere forventes at være blandt de mere end 500.000 besøgende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere