Acers Eee-dræber får stor rabat

Acers mini-notebook "Aspire One" bliver sendt på gaden med en god portion rabat. Fona skærer 1.000 kroner af prisen, hvis man samtidigt investerer i mobilt bredbånd fra 3. Andre Mini-notebooks får samme rygstøtte.

(Denne artikel erstatter artiklen "Acers Eee-dræber bliver første bærbare med tilskud", der desværre indeholdt fejl)

Når Acer i morgen sender Aspire One mininote-book'en på gaden i Danmark, er der en god handel at hente.

Som udgangspunkt koster Linux-modellen 2.299 og Windows-modellen 2.799 kroner. Men hvis man køber en pakkeløsning, kommer købsprisen for en Windows-udgave helt ned på 1.699 kroner. Det indebærer, at man også køber mobilt bredbånd hos 3 i seks måneder, hvilket betyder yderligere 299 kroner om måneden i den periode.

Hvis man alligevel har tænkt sig at anskaffe et mobilt bredbånd vil Acers Eee-dræber være langt billigere end de tilsvarende mini-notebooks fra MSI og Asus.

Men konkurrenten Eee kan faktisk også købes med en klækkelig rabat. Hos El-Giganten kan Asus Eee hentes hjem for 2.000 kroner, hvis man binder sig til mobilt bredbånd hos TDC i seks måneder.

Subsidiering

Der har længe været tale om at overføre begrebet subsidiering fra mobilindustrien til markedet fra pc'er. Det vil sige, at teleselskaberne giver tilskud til mobiltelefonen, hvis man til gengæld binder sig til en bestemt operatør.

Men det lader ikke til, at det koncept i stor stil er på vej til bærbare.

I de to nævnte tilfælde er det nemlig ikke tale om direkte subsidiering fra teleselskaberne. Hovedparten af rabatten kommer fra Fona og El-Giganten. Teleselskaberne bidrager hovedsagligt med rabat på usb-dongle.
I TDC og El-Gigantens samarbejde indgår El-Gigantens salgsprovision fra TDC som en del af rabatten.

Teleselskabet 3 siger til ComON, at man ikke i den nærmeste fremtid vil gå ind i helhjertet subsidiering på markedet fra bærbare.

Acers første

Aspire One er Acers første bud på en mini-notebook. De fysiske rammer er 24 x 17 cm, og Linux-versionen har en kampvægt på under et kilo.

Blandt de andre specifikationer kan nævnes 802.11b/g WiFi, Intel N270 Atom processor og indbygget webcam. Linux-versionen har kun 512 MB RAM og 8 GB NAND Flashmodul. Derimod har Windows XP-versionen 1024 MB RAM og 120 GB harddisk. Batteritiden angives til tre timer, men der er mulighed for at tilkøbe ekstra 6 cell batteri, hvilket kan klemme batteritiden op på seks timer.

Skærmen har 8,9" og en opløsning på 1024x600. Desuden er der kortlæser til fem forskellige hukommelseskort.

Fona opfordrer interesserede til at forudbestille Aspire One på firmaets hjemmeside på grund af stor efterspørgsel.

___

ComON skrev i går, at computeren var den første med subsidering. Dette er ikke korrekt. Vi beklager.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere