Kamp om æøå-domæner

Tildelingen af domænenavne med bogstaverne æ, ø og å sker ved auktion og efterfølgende lodtrækning. Det har ført til en regulær kamp om at sikre sig de eftertragtede navne.

Danske virksomheder og privatpersoner kæmper i disse dage om retten til internetadresser, hvor bogstaverne æ, ø og å indgår i domænenavnene. Ifølge dagbladet Børsen kan tildelingen ende i lodtrækning.

Virksomheder som eksempelvis A. P. Møller - Mærsk risikerer dermed, at konkurrenter løber af med adressen mærsk.dk, selvom virksomheden i dag har varemærkebeskyttelse på adressen uden æøå.

DK-Hostmaster, der administrerer fordelingen af domænenavne, har modtaget 14.352 ansøgninger til 8.365 adresser med æ, ø og å. Heraf er der især rift om ca. 400 navne, hvor der er opstået en decideret kamp om at få fat på de eftertragtede domæner. Der kan nemlig bydes på navnene i en auktion med bud på mellem 4.000 og 12.000 kroner. Hvis der stadig er mere end én ansøger efter sidste runde, trækker DK-Hostmaster lod om navnet. En klage over afgørelsen tager fire til fem måneder at behandle gennem DIFO.

Advokat Hanne Bender fra Bender.dk, der bl.a. har varemærkebeskyttelse som speciale, sætter spørgsmålstegn ved den måde, DK-Hostmaster har besluttet at tildelingen skal foregå på.

»Man kunne med rette have diskuteret, om det ikke var rimeligt at give en fortrinsret til dem, der eksempelvis i forvejen har et domænenavn med o i stedet for ø og samtidig har en varemærkebeskyttelse,« siger Hanne Bender til Børsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere