Startpris for ny super-Thinkpad: 22.500 kr.

Thinkpad X300 er Lenovos mest ultimative forsøg på at skabe den perfekte bærbare computer uanset pris.
Maskinen, der kaldes en Macbook Air-dræber, er sat til salg herhjemme fra i dag.

Laptop-markedet er på vej til at få en helt ny luksusklasse bestående af sexede ultra-bærbare, der kort sagt er kendetegnet ved at koste kassen og alligevel ikke kunne noget specielt udover at være tyndere, lettere og mere lækre end andre.

Efter at Apple med Macbook Air åbnede ballet i sidste måned har Lenovo i dag lanceret et værdigt modspil i klassen: ThinkPad X300.

Den koster den nette sum af 22.500 kroner inklusiv moms - og kan kun købes hos den begrænsede skare af danske it-forhandlere, der er Lenovo-partnere. Det vil sige, at hverken Fona eller Elgiganten har bæstet til salg.

Thinkpad X300 måler 1,85 cm i højden og har en startvægt på kun 1,33 kg. Batteriet skulle række langt med den konfiguration, som Lenovo Danmark har valgt herhjemme: her fås den kun med 6-celle-batteri, der ifølge udenlandske tests kan give en batteritid på 3-4 timer, og betydeligt længere, hvis man kombinerer det med et ekstrabatteri, som erstatter DVD-drevet.

I modsætning til Macbook Air mangler X300 ikke tilslutningsmuligheder, mens Thinkpad'en har lidt færre CPU-kræfter at gøre godt med.

Notebookreview har tidligere konstateret, at Thinkpad'en fungerer mindst lige så godt, som specifikationerne lover.

Faktisk skulle selv de små højttalere give glimrende lyd for en bærbar.

En nærmere beskrivelse af udviklingen af den lille godte kunne i forrige uge læses på Businessweek.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere