Hasan Elahi, kunstner og professor ved Rutgers University, blev tilbageholdt af FBI, mistænkt for terror, i 2002. men i stedet for at gå til i paranoia, har han gjort sit liv til en bizar kunstudstilling.
Hasan Elahi tager billeder af alt: Hvad han spiser, hvem han spiser med. Hvor han arbejder, og hvad der er i rummet. Han opdaterer minutiøst sit liv og lægger det til skue på trackingtransience.net. Et GPS-apparat viser konstant, hvor han er i verden.
Ideen opstod efter tilbageholdelsen i Detroits lufthavn i 2002. FBI-agenterne havde fået et tip, sagde de, men Hasan Elahi blev løsladt. Han havde dog fået nummeret på de pågældende agenter og begyndte derfor at ringe, inden han skulle flyve nogle steder.
Det ledte til åbenbaringen: Hvis et telefonopkald kunne forhindre, at han blev udskibbet til Camp X-ray, ville hans egen overvågning af ham selv være en løsning. Hvis nogen skulle mistænke ham for dette eller hint, ville de kunne se for sig selv, hvor i verden han befinder sig, og hvad han laver.
Tilsyneladende virker det: Hans hjemmeside har haft besøg af Pentagon og Forsvarsministeriet.
Han håber, at mængden af personlige data på nettet på et tidspunkt bliver så overvældende, at overvågningssamfundet må give op. Men indtil da konkluderer han, at den bedste måde at beskytte sit privatliv på er at give det væk.