Navn: Dansk Demografisk Database
Adresse: http://ddd.sa.dk
Emne: Demografi/genealogi
Beskrivelse: Denne hjemmeside indeholder tre databaser med demografiske og genealogiske informationer. Den første database omfatter folketællinger fra 1787-1916 og indeholder informationer fra hele Danmark. Udvandrerarkivet indeholder en fortegnelse over udvandrede personer i årene 1868-1903. Informationerne stammer fra politiets protokoller. Endelig findes Indvandrerdatabasen, som er inddelt i tre tabeller; den første indeholder personer, som har fået arbejdstilladelse i Frederiksborg Amt i 1812-1914, den anden omfatter personer, der har fået indfødsret 1776-1915 og den tredje oplister personer, som er udvist 1875-1919.
Design: Dansk Demografisk Database har et kedeligt og livløst design, der minder mere om de standard-skabeloner, som leveres med alle web-værktøjer, end et stykke kreativt arbejde, udført af en grafiker. Der er stort set ikke anvendt billedillustrationer, og de farverige baggrunde forstyrrer mere end de gavner. Den grafiske side kan kun betegnes som meget mangelfuld.
Opdatering: Informationerne er af naturlige årsager ikke aktuelle, men databasen udvides konstant med nye informationer fra danske sogne som led i "Kildeindtastningsprojektet".
Links: På hjemmesiden finder man et udvalg af links til andre demografiske databaser.
Omfang: Databasen med personer, som har fået arbejdstilladelse i Frederiksborg Amt, omfatter 20.729 personer. Listen over personer, som har fået indfødsret, indeholder 21.119 poster. Tabellen med udviste indeholder 31.000 navne. Folketællingerne omfatter de fleste sogne; man kan enten søge direkte i databasen eller downloade hele arkivet, hvilket dog kræver, at man lader sig registrere som bruger. Man kan også bestille kirkebøger for enkelte sogne på diskette for 45 kr. pr. stk. Det danske Udvandrerarkiv kan gennemsøges med kriterierne navn, stilling, alder, opholdssted, sogn, amt, bestemmelsessted, stat, land, kontraktnr. og forevisningsdato.
Samlet vurdering: Trods det rodede og uoverskuelige design rummer denne hjemmeside alligevel mange interessante oplysninger fra de danske arkiver. Det kan blot undre, hvorfor man ikke har brugt lidt flere ressourcer på præsentationen. Det er også mærkeligt, at Udvandrerarkivet ikke befinder sig på samme server, men ligger under CyberCity's web-hotel for privatbrugere. Søgeprogrammet til Udvandrerarkivet ligger dog på DDD's server, men programmet forekommer meget langsomt. Alligevel er denne hjemmeside et besøg værd, hvis man er interesseret i perioden.