Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

IBM lancerer dual-core PowerPC processorer

IBM har netop præsenteret den længe ventede dual-core version af den af Apple benyttede PowerPC 970 processor, vi alle kender som G5.

Længe har især Macbrugerne ventet på en dual-core processor fra IBM. Nu hvor ventetiden har resulteret i et skift til Intel, præsenterer IBM netop den ventede Antares chip under det officielle navn PowerPC 970MP.

PowerPC 970MP indeholder to processorkerner med hver sin level 1 og level 2 cache. Derudover skulle Antares være udstyret med flere forskellige energibesparende funktioner, der blandt andet tillader løbende justering af frekvens og strømforbrug. Desuden vil det med den nye processor være muligt helt at afbryde den ene kerne, i tilfælde hvor der ikke er behov for den højeste hastighed.

Antares vil dukke op i hastigheder fra 1.4 til 2.5Ghz. Ifølge rygter har Apple eksperimenteret med 970MP, helt tilbage fra sidste år og processoren er absolut en mulig løsning i kommende Powermacs, inden Apples overgang til Intel processorer i den ende af produktserierne.

IBM lancerede samtidig en anden meget spændende udgave af PowerPC 970. Det drejer sig om en low power udgave af den nuværende PowerPC 970fx, der i dag benyttes i Apples iMacs og Powermacs.

Processoren leveres i hastigheder på 1.2, 1.4 og 1.6 Ghz, og har et strømforbrug fra bare 13 watt ved 1.2 og 1,4Ghz og blot 16 watt ved 1.6Ghz. Den nuværende Freescale MPC7447a, som Apple i dag bruger i de nuværende Powerbooks, bruger mere end 20 watt ved de 1.67Ghz, der i dag er Powerbook'ens tophastighed. Dermed kunne vi alligevel nå at se en Powerbook G5, inden Apple skifter til Intel processorer, frem til 2007.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere