Historiens bedste 3D-engines

Læs om grafikmotorerne bag Doom, GTA IV, Crysis og alle andre 3D-spil.

Der er et før og et efter Doom. ID Softwares helvedesspil ændrede så mange parametre, at det synes trivielt at remse dem op. Men en af de ting som Doom, ID Software og lead-programmer John Carmack ændrede var, hvordan man laver spil. Før Doom startede de fleste programmører og spilhuse fra nul og udviklede samtlige tekniske aspekter af spillene sideløbende med historien og spilmekaniken.

Men med Doom blev den licencerede 3D-motor for alvor introduceret. I årene efter Doom blev markedet oversvømmet af utallige Doom-kloner der alle brugte nøjagtig den samme underliggende motor som Doom. I dag er det kun de færreste udviklingshuse der udvikler deres grafik motorer. Langt de fleste nøjes med at licencere 3D-engines som IDtech 4, UnReal 3 og CryEngine.

Sitet MaximumPC har kigget på de mest indflydelsesrige 3D-engines siden Doom. Læs for eksempel om, hvordan John Carmack formåede at presse et fuldstændigt 3D univers ned i en PC ved at få grafikmotoren til kun at lave den grafik, spilleren kan se. Eller hvordan Unreal og Renderware blev blandt de mest populærer motorerer.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere