Symantec-patch skaber panik og kaos

En fejlslagen softwareopdatering har udviklet sig til et pr-mareridt for Symantec, som nu forsøge at gyde olie på vandene.

I starten af ugen dukkede en mistænkelig advarsel pludselig op på skærmen hos mange brugere af programmet Norton Internet Security. Dialogboksen fortalte at et usigneret program kaldet PIFTS.exe forsøgte at opnå forbindelse til internet. Den slags får normalt alle alarmklokkerne til at ringe - men brugere som søgte efter informationer om PIFTS.exe på nettet fandt kun spørgsmål fra andre brugere i samme vildrede.

Symantecs eget internet-forum for Norton Internet Security blev hurtigt oversvømmet med spørgsmål fra vrede brugere. Og så gik det helt galt. I stedet for at svare på spørgsmålene begyndte Symantecs moderatorer at slette alle indlæg der handlede om PIFTS. De vildeste konspirations-teorier begyndte at cirkulere på nettet.

Nu har Symantec så brudt tavsheden og leveret en forklaring. Ifølge softwarefirmaet er PIFTS.exe en diagnostisk patch til Norton Internet Security, der blev distribueret i tre timer mandag aften amerikansk tid.

En menneskelig fejl gjorde, at patchen ikke var forsynet med en signatur, og det fik firewall-programmerne til at reagere med en advarsel på brugernes computere. Norton trak herefter patchen tilbage og understreger at brugernes sikkerhed ikke har været truet.

Men det er kun den ene del af sagen - den anden del er de hundredvis af indlæg om PIFTS, som efterfølgende blev slettet fra Symantecs forum. Firmaet forklarer, at der blev oprettet flere hundrede nye brugerkonti i løbet af kort tid, som oversvømmede de forskellige supportfora med 'spam'. Derfor besluttede Symantec at slette indlæggene. Men ifølge denne side, der dokumenterer sagen, er det ikke kun spam-beskeder, der er blevet slettet, men også legitime indlæg fra bekymrede brugere.

Avisen Washington Post skriver at malware-forfattere allerede har udnyttet PIFTS-sagen ved at oprette sider der lover at hjælpe brugerne, men i virkeligheden installerer ondsindede programmer. Hvis man søger efter PIFTS.exe med Google, lander man hurtigt på meget tvivlsomme sider. Derfor advarer Symantec mod at følge disse links fra Google.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere