IT-sikkerheden er markant forbedret

En ny rapport fra Rådet for IT-sikkerhed viser store fremskridt i IT-sikkerheden i Danmark.

IT-sikkerheden i virksomheder og institutioner er over de seneste år forbedret markant på en række områder. Det er de positive meldinger i rapporten, Datasikkerheden i Danmark 2002, som Rådet for IT-sikkerhed har offentliggjort i dag.

Antallet af virksomheder og institutioner, som har haft problemer med virus-angreb er således faldet fra ca. 73 procent i 2001 til ca. 50 procent sidste år. Andre internetproblemer ramte sidste år kun ca. 20 procent af de adspurgte mod ca. 60 procent i 2000. Og antallet af hændelige fejl og skader på IT-udstyret er også reduceret markant fra ca. 35 procent i 2000 til godt 10 procent sidste år.

»Det glæder mig, at IT-sikkerheden i den 3-årige periode, undersøgelsen har kørt, er blevet forbedret på en række områder,« siger videnskabsminister Helge Sander.

»Hele samfundet er i stigende grad afhængig af IT-anvendelse, og derfor er vi meget sårbare over for IT-nedbrud. Truslerne mod IT-anvendelsen er ikke mindsket, snarere tværtimod. Derfor vil regeringen fortsat have fokus på at styrke IT-sikkerheden i samfundet og ikke mindst sikre, at den offentlige sektors digitalisering sker på sikker og betryggende vis,« siger Helge Sander.

Rapporten er afslutningen på et projekt om etablering af en IT-sikkerhedsstatistik, der over en 3-årig periode fulgte en række virksomheders og institutioners IT-sikkerhedssituation. Projektet blev sat i gang af det tidligere IT-sikkerhedsråd, som var nedsat af den forrige regering. Da Helge Sander og den borgerlige regering kom til, nedsatte han et nyt råd, der nu gør arbejdet færdigt.

Formanden for det nye Rådet for IT-sikkerhed, Allan Fischer-Madsen, siger:
»Rådet finder, at en løbende statistik om IT-sikkerhedsmæssige forhold er et nyttigt redskab for Rådet såvel som for den enkelte virksomhed og dens rådgivere, herunder brancheorganisationerne. Rådet arbejder derfor sammen med Videnskabsministeriet på, at en tilsvarende statistik med et udvidet datagrundlag fortsat vil blive produceret.«




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere






Computerworld
Test af monster-tablet: Det er den skøreste og mærkeligste computer, som jeg har testet i lang tid – men jeg vil nu gerne have den alligevel