Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Mere handel på nettet

Danskerne handler stadig mere på nettet. Det er dog ikke alle typer varer, der kan sælges på nettet.

Sidste år blev der omsat for mere end 4 milliarder kroner og alene i de to første kvartaler af 2004 løb internet-salget op i 2,9 milliarder kroner. Det siger Foreningen for Dansk Internethandel, ifølge Berlingske Tidende.

Bestyrelsesmedlem i foreningen, Gert Birnbacher, vurderer, at årets samlede omsætning vil overstige 10 milliarder kroner, og at en omsætning på omkring 50 milliarder kroner ikke ligger langt ude i fremtiden.

Det er dog ikke alt, der egner sig til at blive solgt over nettet. Det er primært varer, som det er nemt og billigt at distribuere, der sælger. Det gælder mobiltelefoner og digitalkameraer, mens lettere forgængelige varer, for eksempel dagligvarer, er vanskeligere at afsætte.

»Bestilling og pakning er én ting, men det koster voldsomt meget at bringe en vare det sidste stykke ud til en forbruger. For dagligvarer kommer desuden praktiske problemer som køling. Post Danmark kan levere en enhed til døren til en fornuftig pris, men de skal heller ikke holde brevene kolde,« siger Gert Birnbacher til Berlingske Tidende.

Han skelner mellem blød og hård e-handel. Blød e-handel er et køb af et produkt, hvor forbrugeren orienterer sig på nettet inden købet, mens hård e-handel er køb direkte på nettet.
»Langt hovedparten af hushandler i Danmark er blød e-handel. Stort set alle hushandler starter med, at køberne orienterer sig på nettet, og det samme gælder brugtbilhandler. Hård e-handel omfatter primært it-tilbehør, mobiltelefoner og digitalkameraer. Disse produkter er ikke blot nemme at distribuere, de har også en en forholdsvis høj værdi pr. ordre.«

Det er dyrere at levere dagligvarer til døren og konkurrencen på dagligvareområdet gør ikke vilkårene for e-handel bedre. Således måtte dagligvarekæden ISO lukke deres internet-forretning i 2002. At det dog kan lade sig gøre at sælge dagligvarer på nettet, er aarstiderne.com og Coop eksempler på.
Coop tilbyder som den eneste større dagligvarekæde, at kunderne hjemmefra kan bestille og derefter hente varerne i en af Coops omkring 1.100 butikker.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere