Kommune giver gratis internet

Høje-Taastrup Kommune vil etablere 32 hot spots, der giver gratis, trådløst internet til alle. Projektet skydes i gang til efteråret.

Høje-Taastrup vil som en af de første kommuner i Danmark tilbyde gratis, trådløs internetadgang til alle borgere, virksomheder og besøgende. Det skriver business.dk.

Projektet bygger på en aftale med virksomheden Gratis Danmark, som byrådet i Høje-Taastrup ventes at godkende i dag. I første omgang vil der blive etableret såkaldte 'hot spots' omkring hovedgaderne i Taastrup, Høje Taastrup og Hedehusene samt i området omkring indkøbscentret City 2. På et senere tidspunkt skal projektet spredes til hele kommunen, hvilket blandt andet inkluderer uddannelsesinstitutioner, sportshaller og grønne områder.

»Ud over at vi selvfølgelig gerne vil have glade mennesker, forventer vi at kunne gøre kommunens mange tilbud på nettet mere synlige,« forklarer Høje-Taastrup Kommunes IT-centerchef Jean Rygaard til business.dk.

Det vil koste kommunen 256.000 kroner at etablere de 32 hotspots, som kan benyttes kvit og frit af alle, der lader sig registrere. I september indførte Justitsministeriet særlige terrorregler, der betyder, at al telefon- og internettrafik i Danmark skal registreres.

»Øverst i skærmbilledet vil være en reklamebar. som finansierer driften. Her er tanken, at private kan annoncere, men Høje-Taastrup vil også markedsføre sine tilbud, for eksempel fortælle, at nu hentes der haveaffald, eller at der er forestilling på amfiteateret i Hedeland. Men vi vil ikke tvinge folk, så startsiden bliver Høje-Taastrup Kommunes. Der skal være balance i tingene,« oplyser Jean Rygaard til business.dk.

Gratis Danmark og Høje-Taastrup mangler at udfærdige aftalens sidste detaljer - det skal blandt andet sikres, at kommunen ikke skævvrider konkurrencen ved at deltage i projektet. Ikke desto mindre forventer Høje-Taastrup Kommune, at etableringen af de 32 hot spots kan begynde i løbet af sommeren.

Høje-Taastrup bliver blandt de fem første kommuner, der tilbyder gratis, trådløst Internet.

Bag Gratis Danmark står NoPayNet, Butler Networks, Responsfabrikken og Open Wifi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere