Det virker som om den kollektive intelligens i nogle tilfælde kan være en fordel. Ihvertfald har Wikipedia fundet fejl i det anerkendte opslagsværk Encyclopædia Britannica.
I mange af tilfældene drejer det sig om, at en given historisk person har flere omstridte fødselsdatoer. Her har Britannica-redaktionen i flere tilfælde valgt den forkerte.
Derudover går Wikipedia-brugerne også i rette med alt fra gastronomi til matematik, hvor de finder både faktuelle fejl, men også vurderinger, de mener ikke burde have været tilladt.
Og Britannica har faktisk rettet nogle af fejlene, i hvert fald i deres online udgave. For eksempel havde Britannica fødselsnavnet på Bill Clinton forkert. Det var nemlig ikke William Jefferson Blythe IV, men derimod den tredje William Jefferson Blythe, som blev præsident i USA.
Det er dog ikke første gang, at Encyclopædia Britannica falder igennem i en direkte undersøgelse. Bladet Nature lavede i 2005 en komparativ undersøgelse af Britannica og Wikipedia. Deres facit var, at forskellen ikke var synderlig stor og at de to konkurrenter var ligeværdige. Det fik Britannica til at true med bål og brand og kræve undersøgelsen trukket tilbage, men Nature holdt fast i resultatet.