Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Digital teknologi begraver videooptageren

Den britiske elektronikforhandler Dixons standser salg af videooptagere til VHS-videobånd ved årets slutning.

En hel generation er vokset op med den klassiske videobåndoptager til VHS-videobånd, men de første tegn på at den snart kan gå hen og blive fortid begynder at vise sig.

Dixons, en af Storbritanniens største elektronikforhandlere, oplyser at de allerede ved årets udgang standser salg af VHS-videooptagere.

Årsagen er ganske enkelt dvd-afspilleres og harddiskbaserede dvd-optageres voksende popularitet, som har bevirket at efterspørgselen på VHS-optagere er faldet dramatisk. Derfor vælger kæden nu at satse entydigt på dvd-teknologi.

»Vi siger farvel til en af historiens mest populære forbrugs-teknologier. Videooptageren har været hos os i mere end en generation, og mange af os er vokset op med glæderne og de enkelte frustrationer ved videooptagelser baseret på videobånd,« siger John Mewett, marketingdirektør hos Dixons.

En af videooptagerens styrker var at tv-seerne fik frihed til at se sine yndlingsprogrammer, når det passede dem i stedet for at skulle følge tv-programmet. Denne udvikling styrkes med de nye harddisk-baserede dvd-optagere, der giver tv-seerne endnu større fleksibilitet. Eksempelvis tilbyder de fleste harddiskbaserede dvd-optagere mulighed for at springe tv-reklamer over.

I begyndelsen af 1980'erne mødte VHS skarp konkurrence fra Sonys format Betamax. En af årsagerne til, at VHS i sidste ende blev mest udbredt, var at mange udlejningsfilm kom i VHS-format.

En tilsvarende kamp udspiller sig for tiden mellem dvd-formaterne BluRay og HD-DVD, der kæmper om pladsen som fremtidens mest dominerende dvd-format.

Den første videooptager fra Dixons blev solgt i 1978 for 798.75 pund - svarende til 3.000 pund i dag, skriver BBC. Den blev fremstillet af japanske JVC.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere