Microsoft graver skyttegrav

Der er i øjeblikket ingen kontakt til windowsupdate.com. Det skyldes med al sandsynlighed at Redmond-giganten forbereder sig før W32.Blaster-angrebet i nat.

Der er i skrivende stund ingen forbindelse til Windows-tjenesten windowsupdate.com, og tidligere i dag kunne man heller ikke få kontakt med hovedsiden på microsoft.com. Flere medier spekulerer i at det er W32. ormen der har knækket Microsoft. Men det lader ikke til at være tilfældet, da det stadig er muligt at komme i kontakt med Windows Update gennem Windows XP og Windows 2000 - eller direkte via adressen http://v4.windowsupdate.microsoft.com/da/.

Det tyder i stedet på, at Microsoft er i fuldt sving med at forberede sig til et kommende angreb. Det mener i hvert fald sikkerhedsekspert Peter Kruse fra Virus 112. Et angreb mod Microsofts server er forventet senere i dag, da W32.Blaster indeholder en såkaldt payload, som er programmeret til at indlede et Distribueret Denial of Service angreb mod websitet windowsupdate.com når datoen på den lokale pc runder 16. august.

»Det er muligt at Microsoft i øjeblikket tager sine forholdsregler inden angrebet sættes i gang. Meget tyder på at Microsoft i øjeblikket filtrerer al illegal trafik fra på alle indgående http-kald,« siger Peter Kruse til ComON.

»Hvis kaldet går direkte på windowsupdate.com sorteres det fra, men kommer det i stedet fra Windows-operativsystemerne, der automatisk sender kaldet videre til den dybe adresse, får det lov til at passere.«

Peter Kruse tvivler dog på at Microsofts anstrengelser vil forhindre et nedbrud senere.

»Spørgsmålet er, om filtrering af trafikken er nok, når angrebet går i gang. Det tror jeg ikke det er. Antallet af inficerede maskiner er stadig ret højt, så der vil komme stort tryk på Microsofts servere, når de mange maskiner begynder at sende deres payload afsted,« siger Peter Kruse.

Ifølge sikkerhedseksperten skyldes det store antal inficerede maskiner at folk har problemer med at fjerne ormen, når den først er kommet ind på maskinen, fordi deres system automatisk genstarter med en SVCHOST fejl.

Hvis det er problemet, kan maskinen tvinges til at blive oppe ved at køre kommandoen "shutdown -a" i en kommandoprompt. Det vil forhindre systemet i at genstarte. På den måde vinder du tid til at hente den nødvendige opdatering, forklarer Peter Kruse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere