Nu kan alle med adgang til Nettet høre DR's P3-programmer direkte på computeren. Foreløbig er der tale om et tre måneders forsøg, som DR har indledt i et samarbejde med Tele Danmark, Microsoft og RealAudio. Gennem forsøgsperioden regner DR med at få nogle erfaringer med, hvor stor interesse, der er for en sådan tjeneste i Danmark.
Det anslås at der allerede nu ligger omkring 10.000 streaming-kanaler ude på Nettet, men denne teknik er ikke rigtig slået igennem endnu herhjemme. Enkelte kommercielle radioer har forsøgt sig - bl.a. Radio Voice.
- Men vi tror på, at der er nogle spændende muligheder i denne måde at sende radio på, siger DRradioens redaktør af nye medier, Ole Damgaard.
- Det er ganske vist ikke endnu den samme kvalitet, man modtager radioprogrammer i på Nettet, som vi er vante til med den æterbårne radio. Men vi ved også, at mange unge mennesker i dag bruger net-radioerne, når de arbejder på deres computer, surfer rundt på Nettet eller spiller spil på netcafeerne. Og ofte har de måske ikke en almindelig radio indenfor deres rækkevidde. Hvorfor skulle de så være henvist til udenlandske pop-radioer - vi vil gerne give dem et tilbud om at høre på den danske public service-radio P3 i stedet, siger Ole Damgaard.
- Men i længden er dette ikke blot et surrogat for "rigtig" radiolytning, fortsætter Ole Damgaard. - Det skal selvfølgelig også ses i sammenhæng med den såkaldte "konvergens", som vi forventer vil opstå mellem de forskellige medier. Altså den sammenhæng, der vil være, når de elektroniske, digitale medier i langt højere grad smelter sammen, siger han.
- På langt sigt forventer vi at kunne sende nye programmer på nettet, som er betydeligt mere interaktive, men Nettets nærmest ubegrænsede, frekvensmuligheder giver os også muligheder for at tilbyde særlige tjenester til særligt interesserede.
Nu skal vi lige se, hvordan vores forsøg forløber, men jeg forventer da, at vi allerede i løbet af denne vinter kan f.eks. tilbyde en "folketingskanal" på nettet. Vi sender den allerede på vores DAB-radio, som endnu ikke er særligt udbredt, men hvorfor skulle travle beslutningstagere og andre, der måtte have særligt interesse i folketingets forhandlinger, ikke kunne høre dem direkte - når de nu alligevel sidder og arbejder ved deres PC, slutter Ole Damgaard.