Spiludvikler: Intel dræber spil-branchen

Intels bestræbelser på at promovere integrerede grafikløsninger er katastrofal for udviklerne af pc-spil, siger topchefen for Epic Games Mark Rein.

Bundkort med integrerede grafikkort er døden for spilbranchen. Det var budskabet fra Epic Games chefen Mark Rein i en tale, der var et nådesløst og passioneret angreb på chip-giganten Intel.

Topchefen beskyldte Intel for at dræbe pc-spil-industrien ved at promovere integrerede grafikchips, der ikke er istand til at spille moderne spil.

Mange bærbare og stationære pc'er bliver i dag solgt med integrerede grafikløsninger fra Intel eller "en tilsvarende hæslig løsning fra ATI", der ikke kan opgraderes senere forklarede Rein.

»Integrerede grafikkort kan slet ikke konkurrere med konsollerne. Hvis vi skal producere næste generations spil, der sparker røv og ser fantastiske ud, så er man i den grad på røven hvis dine kunder har Intel integreret grafik.

Ifølge Rein er der bekymrende tegn på, at pc'ens srolle som spilplatform bliver undermineret.

»Statistikkerne viser at folk køber bærbare computere som aldrig før. Bærbare, er som bekendt, generelt ikke til at opgradere, og det vi i virkeligheden ser er at, at vi mister et utal af pc-spillere. Folk går ud og køber nye computere til rimelige priser, som de forventer er nogenlunde kraftige, men som viser sig, at være fuldkommen nytteløse til at spille på,« mener Rein.

Reins, hvis virksomhed Epic Games står bag den populære spilserie Unreal, og det kommende X-Bos spil Gears of War, mener Intel udnytter kundernes uvidenhed om grafikkort.

»Jeg kan se en potential katastofal underminering af pc-spil markedet kommer ud af det her. De her chips er så langt under par, at det ødelægger mulighederne for spiludviklerne.

Rein endte sin tale til spilbranchen med en sidste salve til Intel om, at det ville være bedst for alle parter hvis chip-giganten helt trak sig ud af spilmarkedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere