En rådgivende gruppe i EU har kontaktet Google omkring selskabets politik om personlige oplysninger, fordi søgegiganten gemmer oplysninger om søgninger i flere år.
Kritikken kommer fra Artikel 29-gruppen under EU, der er en gruppe af eksperter indenfor databeskyttelse. De mener ikke, at Googles politik på området falder indenfor rammerne af EUs standarder for databeskyttelse.
Google har bekræftet, at de allerede tidligere har modtaget et brev fra en databeskyttelsesgruppe i Norge, der også har en repræsentant i Artikel 29-gruppen. Endnu et brev ventes på vej fra selve EU-kommissionen på vegne af Artikel 29-gruppen, skriver netavisen MarketWatch.com, der har talt med en anonym kilde.
Google kan stå til en bøde, hvis EU konkluderer, at firmaet har overtrådt reglerne om databeskyttelse.
Google er kommet i Artikel 29-gruppens søgelys, efter selskabet for nyligt købte netreklamefirmaet DoubleClick for over 17 milliarder kroner.
Nicole Wong, selskabsrådgiver for Google, skriver i et svar til MarketWatch.com, at selskabet mener, at deres seneste ændringer til logfiler vil imødekomme de bekymringer, som beskrives i det norske brev. Desuden beskriver hun, hvordan Google jævnligt taler med europæiske lovgivere og forbrugergrupper for at tage hensyn til deres feedback.
DoubleClick fører omfattende data om annoncekampagner på internettet, hvilket inkluderer, hvem der klikker på hvilke bannere og hvor ofte. Sammen med Google har det skabt en kombination, der blandt andet har fået konkurrenter som Microsoft til at anklage Google for monopolisering. Men private grupper har nu også meldt sig blandt kritikerne, og også i USA er myndighederne blevet bedt om at se på Googles dominerende position på det netbaserede reklamemarked.
Følg med i ComONs fokus om Google og deltag i debatten.