Google gemmer oplysninger for længe

Google er kommet i modvind i Europa i forbindelse med søgninger på nettet. En gruppe under EU mener, at Google gemmer indsamlede oplysninger i for lang tid.

En rådgivende gruppe i EU har kontaktet Google omkring selskabets politik om personlige oplysninger, fordi søgegiganten gemmer oplysninger om søgninger i flere år.

Kritikken kommer fra Artikel 29-gruppen under EU, der er en gruppe af eksperter indenfor databeskyttelse. De mener ikke, at Googles politik på området falder indenfor rammerne af EUs standarder for databeskyttelse.

Google har bekræftet, at de allerede tidligere har modtaget et brev fra en databeskyttelsesgruppe i Norge, der også har en repræsentant i Artikel 29-gruppen. Endnu et brev ventes på vej fra selve EU-kommissionen på vegne af Artikel 29-gruppen, skriver netavisen MarketWatch.com, der har talt med en anonym kilde.

Google kan stå til en bøde, hvis EU konkluderer, at firmaet har overtrådt reglerne om databeskyttelse.

Google er kommet i Artikel 29-gruppens søgelys, efter selskabet for nyligt købte netreklamefirmaet DoubleClick for over 17 milliarder kroner.

Nicole Wong, selskabsrådgiver for Google, skriver i et svar til MarketWatch.com, at selskabet mener, at deres seneste ændringer til logfiler vil imødekomme de bekymringer, som beskrives i det norske brev. Desuden beskriver hun, hvordan Google jævnligt taler med europæiske lovgivere og forbrugergrupper for at tage hensyn til deres feedback.

DoubleClick fører omfattende data om annoncekampagner på internettet, hvilket inkluderer, hvem der klikker på hvilke bannere og hvor ofte. Sammen med Google har det skabt en kombination, der blandt andet har fået konkurrenter som Microsoft til at anklage Google for monopolisering. Men private grupper har nu også meldt sig blandt kritikerne, og også i USA er myndighederne blevet bedt om at se på Googles dominerende position på det netbaserede reklamemarked.

Følg med i ComONs fokus om Google og deltag i debatten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere