På godt halvandet år har ikke mindre end 19 unge mellem 15 og 26 år taget livet af sig selv i den lille walisiske by Bridgend.
Da alle selvmordene er sket ved hængning, har politiet længe ledt efter en form for 'døds-kult' som årsag til selvmordsbølgen, men nu får sociale netværkssider skylden for de unges brutale afsked, skrev Ekstra Bladet mandag.
En engelsk psykiater forklarede på den årlige Royal College of Psychiatrists-konference, hvordan "de unge brugere får en helt skæv opfattelse af virkeligheden og deres egen identitet. Den virkelige verden bliver hurtigt kedelig og meget lidt stimulerende. Og det gør de unge mere tilbøjelige til at kaste sig ud i noget ekstremt".
Himanshu Tyagi, der er psykiater ved West London Mental Health Trust, uddyber:
»På de sites går tingene stærkt, og relationer kan droppes med et enkelt museklik, lige som det er utrolig let at slette sin egen profil, og oprette en anden, hvis det er mere belejligt at fremstå anderledes«.
Dr. Tyagi forklarer, at den anonymitet man har i online-livet hjemme bag skærmen nemt ansporer til "meget mere vidtgående ytringer og leder til en reduceret sensorisk oplevelse".
»Når du ikke kan se personens udtryk, kropssprog eller høre små ændringer i stemmen, er det let at få en anden opfattelse af kommunikationen«, siger Dr. Tyagi, der mener, at generationerne født efter 1990 - som dermed er vokset op med internettet og dets sociale netværk som en naturlig del af deres sociale ageren - har problemer med "den virkelige verdens interpersonelle kommunikation".
»Problemerne vil uundgåeligt vokse med tiden. De skal behandles hurtigt«, afslutter den engelske psykiater, der også frygter, at den nuværende bestand af fagfolk måske ikke er uddannet godt nok til, at tage sig af de unges 'adfærdsproblemer' på nettet.