Gratis antivirus fra Microsoft

Microsoft opgiver nu sit forsøg på at sælge sin egen sikkerhedspakke OneCare og tilbyder i stedet gratis antivirus til alle Windows-brugere.

Efter to år har Microsoft opgivet sit forsøg på at vinde fodfæste på markedet for sikkerheds-software til private brugere. Microsoft har siden 2006 solgt den abonnements-baserede pakke OneCare, som blandt andet indeholder antivirus, pc-optimering og back-up, men nu har softwarefirmaet meddelt at salget af OneCare bliver stoppet den 30. juni næste år. Firmaet har hidtil solgt Windows Live OneCare for 50 dollar om året med licens til tre computere.

I stedet vil Microsoft tilbyde en gratis sikkerhedspakke under kodenavnet Morro som beskytter mod vira, trojanere, spyware og rootkits. Morro bruger den samme antivirus-teknologi, som også findes i OneCare, men den mangler nogle af de ikke-sikkerhedsrelaterede funktioner fra pakken, herunder printerdeling og systemoptimering.

Microsofts beslutning er godt nyt for danske Windows-brugere, som indtil nu ikke har haft adgang til OneCare. Den nye gratis sikkerhedsløsning Morro bliver tilgængelig for brugere i alle lande, og Microsoft fremhæver at den kræver mindre båndbredde og færre systemressourcer end OneCare, og dermed er egnet til en større målgruppe.

Det var Microsofts køb af rumænske GeCad i 2003, der markerede startskuddet til firmaets fremstød inden for sikkerheds-software. Teknologien fra GeCad blev brugt til at udvikle OneCare. Men produktet har aldrig formået at erobre mere end nogle få procent af antivirus-markedet.

Redmond-firmaets beslutning om at tilbyde gratis antivirus repræsenterer en ny udfordring for de store antivirus-leverandører som Symantec og McAfee. Der findes dog allerede en række gratis antivirus-løsninger på markedet, og Morro er således ikke den første. Der er tilsyneladende ingen planer om at indbygge Morro direkte i Windows, og det ville formentlig også føre til nye monopolklager mod Microsoft.

Morro skal efter planen være færdig i anden halvdel af 2009. Det gratis program understøtter både Windows XP, Windows Vista og det kommende Windows 7.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere