SAP tror ikke på cloud-ERP til store kunder

Cloud er for usikkert og bøvlet for vores store virksomhedskunder, siger SAP-chef.

Store virksomheder og ERP i skyen? Den sammenspaltning sker ikke i nær fremtid!

Sådan er budskabet for ERP-mastodonten SAP ved konferencen SAP World denne uge. Mens mange snakker om fordele ved cloud, nem skalering, generelt god oppetid og stordriftsfordele, forventer den tyske it-gigant ikke, at deres store kunder vil placere deres Enterprise Ressource Planning-systemer i eksterne datacentre.

"Der er elementer af cloud-teknologien, som store virksomheder vil køre, men det er generelt ikke kritiske applikationer," siger Ian Anstey, chef for SAP's Business ByDesign on-demand software-linje, i et interview med det britiske it-medie V3.co.uk.

Virksomhedens ERP-tilbud i skyen, Business ByDesign, er derfor primært tiltænkt mellemstore virksomheder. Løsningen fungerer som Software-as-a-Service (SaaS), hvor SAP står for driften. Det er altså primært "mid-market", som vil bruge SaaS-tilbudet til finans-, personaledata-, supply chain management, forretningsanalyse og compliance management-systemer, vurderer SAP.

"Der er for store risici og kompleksitet for store virksomheder i at flytte forretningskritiske applikationer i skyen. Det er ikke bevidst, at det vil virke, og der vil gå noget tid, før de vil overveje at køre hele virksomheden i skyen," siger Ian Anstey.

Han nævner desuden, at mange store virksomheder i forvejen har investeret store beløb i deres lokalt driftede ERP-løsninger, og at det vil kræve mange kræfter blot at flytte systemerne til skyen.

Tidligere har også LEGOs CIO, Henrik Amsinck, over for ComON udtrykt stærk skepsis over for at lægge legetøjskoncernens store it-systemer i skyen.

”Den offentlige sky kan ganske enkelt ikke levere den samlede pakke af enterprise software services, som en virksomhed som LEGO-koncernen efterspørger. Vi kan med andre ord ikke erstatte LEGO enterpriseplatformen med en komposition af software-as-a-service-ydelser fra den offentlige sky. Vores specieltkonfigurerede SAP, Microsoft, Oracle og ATG platforme med end-to-end procesunderstøttelse kan slet ikke skabes med de nuværende softwaretilbud i skyen. Google Docs og Salesforce.com er spændende software-as-service-løsninger, der bærer løftet om en spændende fremtid for skyen - men altså også meget tidlige forårstegn på denne front,” sagde Henrik Amsinck til ComON.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere