Bod til TDC-strejkende

De op til 5000 TDC-ansatte, som i de seneste dage har strejket, er blevet pålagt en bod af Arbejdsretten og opfordret til at gå i arbejde igen. Samtidig er der erklæret borgfred mellem TDC-ledelsen og de strejkendes fagforening Dansk Metal.

Arbejdsretten idømte sent torsdag eftermiddag de op til 5000 TDC-ansatte, som i de seneste dage har været i strejke, en bod på 70 kroner for hver arbejdstime de fortsætter med at strejke. Frem til Arbejdsrettens afgørelse har de strejkende skulle aflevere 40 kroner per time.

De strejkende blev samtidig pålagt at gå i arbejde igen.

Efter afgørelsen fra Arbejdsretten udsendte TDC-chef Henning Dyremose og Steen Jacobsen fra fagforeningen Dansk Metals teleafdelinger en fælles udtalelse, hvor de erklærede borgfred.

»Vi er glade for, at det efter intense forhandlinger er lykkedes at indgå en borgfredsaftale mellem Dansk Metal og TDC, der rækker indtil udgangen af 2007. Der er i aftalen en række elementer, som udmønter parternes fælles vilje til at undgå uansøgte afskedigelser. I forbindelse med indgåelsen af aftalen er der etableret en kontaktgruppe mellem parterne bestående af to medlemmer fra Dansk Metal og to fra TDC med Henning Dyremose som formand. Kontaktgruppen skal sikre, at aftalen gennemføres i den positive ånd, den er indgået i,« hedder det i den fælles udtalelse udsendt fredag morgen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere