Parallelt med det officielle FN-topmøde i Geneve har en række medieorganisationer arrangeret deres egen konference - World Electronic Media Forum - som sætter fokus på mediernes undertiden meget trange kår i informations-samfundet.
Konferencens arrangører kritiserer, at kontroversielle emner som mediefrihed ikke er sat på agendaen under det officielle topmøde, der betegnes som »en konference om landbrug uden landmænd«.
Electronic Broadcasting Union (EBU) er også utilfreds med konferencens fokus på teknologi fremfor kulturelle og sociale spørgsmål.
»Vi har argumenteret til hudløshed at de vigtigste elementer i informationssamfundet er "information" og "samfund", og ikke teknologi, der alligevel ikke er tilgængelig for udviklingslandene,« siger EBU-talsmand David Lewis.
Radio, som kan køre på batterier eller trækkes op med håndkraft, og fjernsyn er fortsat de vigtigste aktører i informationssamfundet som producenter og distributører af information, mener han.
Mediekonferencens deltagere har formuleret fem punkter, som bl.a. slår fast at anvendelsen af kommunikations-teknologi ikke er et formål i sig selv. Det er blot en ny metode til at sprede informationer. Fremtiden er ikke kun "online", og radio- og tv-mediet vil også fremover have stor betydning.
Den inviduelle kommunikation har sine begrænsninger, og nettets muligheder for at samle informationer kan aldrig erstatte mediernes rolle som informations-formidlere, hedder det i erklæringen.
Ligesom de fleste europæiske lande deltager Danmark kun på ministerniveau i topmødet. Danmark er repræsenteret af undervisningsminister Ulla Tørnæs på FN-mødet i Geneve.