MySpace-orm afslører nye hackertricks

En orm, der hærgede MySpace, afslører hackernes nyeste våben mod uskyldige internetbrugere og sikkerhedsindustrien. Og det er ikke gode nyheder.

En MySpace-orm, der i juni måned inficererede næsten 100.000 kontoer og gjorde dem til uvillige zombier i en gruppe hackeres botnet, har afsløret nye metoder fra hackernes side.

Nye typer botnet

Botnettene fungerer nemlig på andre måder end de traditionelle. Normalt vil et botnet bestå af tusindvis af kompromitterede maskiner og en enkelt kommandocomputer, hvorfra nettet bliver styret.

De kommunikerede traditionelt via IRC, internet relay chat, og var derfor rimeligt lette at finde og afskære fra resten af nettet.

Slører ip-adresser

Men de nye botnet bruger konstant skiftende ip-adresser til at sløre deres spor endnu mere. Hvis man fanger en ip-adressse vil den kun lede til en af de kompromitterede pc'er. Og her er ingen spor: Ingen data, ingen log-filer, der kan afsløre bagmanden, eller hvad maskinen er blevet brugt til.

Det betyder, at hvis en MySpace-bruger klikker på en spam-besked eller en falsk MySpace-besked, så kommer de ind på en af hackerens computere. Men derefter bliver de også med det samme sendt videre.

Proxy skjuler hackere

Den forreste computer fungerer udelukkende som en proxy-server, der leder brugeren videre til endnu en kompromitteret computer.

Det hele er selvfølgelig sket uden at brugeren lægger mærke til det. For dem at se, er de stadig på MySpace. Selvom der er tale om en kopi af MySpace, som med andre phishing-angreb.

Problemet er, hvordan man blokerer angrebet, som i øvrigt stadig er i gang, omend i mindre skala. Uden faste ip-adresser er det svært at blokere for trafikken fra botnets. Man kan ikke bare blokere en række ip-adresser, som ellers er den gængse taktik.

Trafik på port 80 kan afsløre botnettet

I stedet kigger sikkerhedseksperter på trafikken gennem port 80. Port 80 er den, der traditionelt bruges til trafik på http-protokollen, eller det almindelige internet, som vi alle kender.

Men hvordan finder man ud af, om man er zombieficeret? Tja, det er problemet. En måde er at scanne trafikken ind i computeren. Hvis den går efter DNS-opslag er der en vis chance for at ens maskine er kompromitteret.

DNS-opslag er nemlig en del af kernen af hacket: En falsk DNS-server sørger for, at forbindelser fra ens egen computer bliver sendt over til en anden ip-adresse end den man tror. Adresserne kan skifte med sekunders mellemrum.

Og de inficerede kontoer? Så vidt vides endnu inficeret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere