Sten Axelsen: "Jeg er dybt overrasket"

Nets.dk-ejeren ville have kæmpet til Højesteret.

Da ComON ringer til Sten Axelsen for at få en kommentar på dagens nyheds om, at han kan beholde sit domæne Nets.dk, er han ved at falde ned af stolen.

”Jeg er dybt overrasket. Jeg har intet hørt. Jeg går udfra, at PBS kender min emailadresse, så de kunne da godt lige have sendt en mail til mig,” siger Sten Axelsen.

Axelsen var så sent som i formiddags på besøg hos Nets sammen med sin advokat for at holde et sidste møde. Efter det møde havde de ikke på fornemmelsen, at sagen ville ende i skraldespanden allerede i dag.

”På vej hjem i bilen talte vi om, at sagen sagtens kunne gå videre til byret, landsret og højesteret, før vi fik en afgørelse”.

”Men man siger jo at liden tue kan vælte stort læs. Men lille Sten kan åbenbart også!”

Det handler ikke om penge
Men den nuværende og fremtidige indehaver af Nets.dk har på fornemmelse, hvad der har gjort forskellen.

”Jeg har sagt til dem, at jeg var ligeglad med penge. Og jeg tror, at de på mødet blev overrasket over, at jeg rent faktisk ligner en, der mener det,” gætter Sten Axelsen.

”Men de bliver nødt til at forstå, at de ikke er de første, der gerne vil have det domæne. Jeg har fået mange gode tilbud gennem årene. Så hvis jeg rent faktisk ville sælge det, så havde jeg nok gjort det for længe siden. Der er jo mange firmaer, som beskæftiger sig med internettet eller lignende, som savler over domænet Nets.dk. Og mange af dem har tilbudt meget mere, end jeg nogen siden er blevet tilbudt af PBS, så hvorfor skulle jeg sælge til dem og ikke nogen af de andre,” spørger Sten Axelsen.

Kan sagen dukke op igen?
Selv om sagen tilsyneladende er slut nu, så er dagens domænevinder ikke overbevist om, at sagen kunne dukke op på et senere tidspunkt.

”Hvad nu når tingene lægger sig, og jeg kommer til at dumme mig. Så ved jeg ikke, hvad der sker. I pressemeddelelse står der ikke noget om, at de har trukket sig for tid og evighed. De kunne i princippet godt starte sagen om 14 dage igen,” siger Sten Axelsen.

Men det scenarie tror hans advokat dog ikke på.

”Hvis Nets starter en ny sag om en måned, så tror jeg, at det ville være strategisk meget dumt. Så tror jeg, at medier som ComON straks ville kaste sig over denne sag igen. Generelt tror jeg, at internetsamfundets fælleshukommelse er meget langvarig i denne sag,” siger Nis Peter Dall, advokat hos Bender Von Haller Dragsted.

Advokaten får nu ikke mulighed for at føre sagen til en egentlig afgørelse.

"Vi er selvfølgelig tilfreds med Nets' beslutning om at trække sig. Men ud fra et præcedens udgangspunkt, så kunne det have være interessant at få en afgørelse. Men der skal jo to en tango".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere