Spray stævnes for millionbeløb

Salget af Spray Network til Lycos Europe sidste år skaber stadig dønninger. Nu stævnes Spray for 260 millioner norske kroner.

Domstolene i Norge skal nu beskæftige sig med Spray Ventures' salg af Spray Network til Internet-portalen Lycos Europe sidste år. Både norske Massmarket og danske Jubii er utilfredse med deres del af aftalen. Massmarkets ejere sagsøger nu investeringsfirmaet Spray Ventures og kræver en erstatning på 260 millioner norske kroner.


Den norske avis "Dagens Industri" skriver ifølge digitoday.no, at den oprindelige aftale betød at Spray Ventures skulle betale Massmarkets aktionærer kontant. Men efter salget til Lycos blev aftalen ændret, og betalingen skulle nu i stedet ske med 2,2 mio. Lycos-aktier.


På det tidspunkt, hvor aftalen blev ændret, havde aktierne en værdi på 200 mio. kr. Men i dag er værdien faldet til 54 mio. norske kroner. Massmarkets ejere siger nu, at Spray Ventures har håndteret salget forkert, og stævner selskabet for 260 mio. norske kroner.


Både Spray Ventures og Lycos Europe afviser, at de har gjort noget forkert i forbindelse med salget sidste år. Men også Telenor Venture, der er norsk hovedaktionær i Massmarket, planlægger en retssag mod Spray Ventures.


Den danske Internet-portal Jubii er også blevet ramt af de faldende aktiekurser. Jubii blev sidste år solgt til Spray, og denne aftale blev også genforhandlet efter salget af Spray til Lycos Europe. Betalingen skulle nu i stedet ske med Lycos-aktier til en værdi af 1,5 mia. svenske kr., men aktiernes værdi er siden faldet til 600 mio. svenske kr.


(Kilde: digitoday.no)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere