Artikel top billede

Jobindex føler sig ført bag lyset i CSC-konflikt

Jobannoncer på Jobindex fortæller ikke, at ansøgerne skal udføre driftsopgaver hos det konfliktramte it-selskab CSC. Det er ikke i orden, lyder det Jobindex-direktør.

CSC søger arbejdskraft til driftsopgaver via konsulentfirmaet Prodata uden at oplyse, at ansøgerne kan komme til at udføre konfliktramt arbejde.

En ansøger, som CRN har talt med, fortæller, at han i begyndelsen af denne måned reflekterede på en jobannonce hos job-portalen JobIndex, hvor der blev søgt efter en konsulent til »data management« og »storage management«. I annoncen, som var indtrykket af konsulentfirmaet Prodata, fremgik det, at ansættelsen ville vare mellem tre og seks måneder.

Da konsulenten blev kontaktet af Prodata fremgik det at arbejdsgiveren var CSC. Han spurgte derefter om opgaven var omfattet af den arbejdskonflikt, som CSC i øjeblikket har med fagforeningen Prosa. I så fald var han nemlig ikke interesseret i jobbet. Det blev bekræftet af Prodatas medarbejder, som dog lovede at ville undersøge sagen nærmere. Prodata vendte dog aldrig tilbage.

I den oprindelige jobannonce fremgik det ikke, at der var tale om arbejde for CSC. Det finder direktør hos Jobindex, Kaare Danielsen, problematisk.

»Det er ikke ulovligt at arbejde for CSC, så der er ikke nogle problemer i det som sådan. Men vi går meget op i, at det fremgår af vores annoncer, hvad et job går ud på, og at folk får reel information om, hvad de går ind til. Jeg synes, det er problematisk, hvis udbyderen skjuler, at man reelt kommer til at arbejde for CSC, og at arbejdet er omfattet af en arbejdskonflikt. Det synes jeg, folk har krav på at få at vide,« siger Kaare Danielsen til CRN.

Hos Prodata oplyser bestyrelsesmedlem Lars Jørgensen, at man gennem flere år leveret konsulenter til CSC, som han betegner som en god kunde.

»Vi har en aftale med CSC om, at vi ikke leverer konsulenter til opgaver, der er ramt af den igangværende lock-out. Vi håber, at konflikten bliver løst, men gør hvad vi kan for at servicere CSC,« siger Lars Jørgensen som dog ikke har noget overblik over, om antallet af opgaver for CSC har ændret sig under den igangværende konflikt. Han ved ikke, om de konsulenter, Prodata hyrer, løser opgaver, som bliver ramt, når Prosa den 1. juni sender sine medlemmer i strejke.

»Vi kan enten levere til CSC eller lade være, men vi gør det på en måde, så det er uproblematisk for vores konsulenter,« siger han.

CRN har forgæves forsøgt at få en kommentar fra CSC.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere